Uspešan početak priprema FK "Slavija"

Uspešan početak priprema fk Slavije

Protekle subote, 26. marta 2011. godine, nakon svega tri nedelje priprema pred predstojeći nastavak fudbalskog prvenstva u Međuopštinskoj ligi Kanjiža – Čoka – Novi Kneževac, fudbaleri fk „Slavija“ odigrali su prijateljsku utakmicu sa ekipom fk „Horgoš Higlo“ u Horgošu.

Fudbaleri Slavije su izborili nerešen rezultat u Horgošu, bilo je 2:2.

Podmlađena ekipa Slavije odigrala je dobar meč i zabeležila zadovoljavajući rezultat, imajući u vidu činjenicu da je ekipa iz Horgoša lider na tabeli gore pomenute lige, koja je uz to i nepobeđena u prvom delu prvenstva.

Obe ekipe su u meč ušle motivisano, u nastojanju da pred start drugog dela prvenstva ostvare dobar rezultat i tako, na najbolji način, materijalizuju svoj dosadašnji rad u pripremnom periodu. Posledica želje oba tima da dođu do pobede manifestovala se kroz dinamičnu i dopadljivu igru uz mnoštvo šansi i, čak, četiri pogotka.

Nakon početnog ispitivanja snaga, videli smo ujednačene rivale, koji su u prvih 15-ak minuta pokušavali da steknu nadmoć na sredini terena. Međutim, prvi su do vodstva došli domaćini, preko brzog i precizno izvedenog kontranapada u 23. minutu. Nakon toga, ekipa Slavije preuzima inicijativu i nakon par izglednih prilika konačno postiže gol preko mlađanog Kijaca na asistenciju Slavkovića u 37. minutu.

Nastavak utakmice je doneo pregršt uzbuđena pred golom oba rivala, što je posledica potpuno otvorene igre. Odnosno, obe ekipe su jasno iskazale svoju nameru da igraju na „gol više“ i pobede rivala.

U takvoj, na momente rastrzanoj igri, bolje su se snašli fudbaleri Slavije, te dolaze do potpunog preokreta i vodstva od 2:1, golom Vidakovića u 65. minutu utakmice. Tada je usledila potpuna mobilizacija ekipe Horgoša, koja je svim silama atakovala na gol gostiju u nastojanju da, barem, dođe do izjednačenja. U svojoj nameri su i uspeli postigavši gol desetak minuta pred kraj utakmice.

Na kraju, stiče se utisak da su obe ekipe bile zadovoljne ostvarenim rezultatom. Trener Slavije, gdin Bošković, svakako ima razloga za zadovoljstvo jer je podmlađen sastav pokazao da ima potencijala, te da se sa opravdanjem mogu očekivati mnogo bolji rezultati u nastavku sezone.

Slavija je igrala u sledećem sastavu: Nedeljkov – Zidarev (od 35. minuta Radin), Doro, Horvat, Elezović (od 70. Ilijin) – Milanov, Slavković, Gojković, Maluckov – Kijac (od 46. Nedeljković), Arsenov (od 46. Vidaković).

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment