Remi Slavije, pobeda Hajduka

Remi Slavije, pobeda Hajduka

Proteklog vikenda, utakmicama 10. kola, počeo je prolećni deo fudbalskog prvenstva u Međuopštinskoj ligi Kanjiža – Čoka – Novi Kneževac.

Ekipe iz Banatskog Aranđelova su ostvarile zadovoljavajuće rezultate. Naime, FK „Slavija“ je na gostovanju u Oromu upisala samo bod, dok je ekipa FK „Hajduk“ uspela da kod kuće iznenadi trenutnog lidera prvenstva FK „Horgoš Higlo“ i osvoji sva tri boda.

Slavija je u prvom kolu drugog dela prvenstva gostovala ekipi Olimpije iz Oroma i zabeležila nerešen rezultat, koji se nakon svega viđenog na samom terenu može i mora okarakerisati kao neuspeh.

Naši momci su bili dominantni tokom čitave utakmice ali nisu uspeli da zabeleže bolji rezultat od remija. Ekipa Slavije uspela je da dobro „otvori“ utakmicu i nakon apsolutne inicijative i povede golom Radina u 23. minutu meča. U narednih desetak minuta Slavija je u potpunosti kontrolisala igru na lošem terenu domaćina i uspevala da se izbori sa veoma teškim vremenskim prilikama, jer je tokom čitavog meča duvao veoma snažan vetar, koji se igračima obe ekipe stvarao mnogo problema u organizaciji igre.

Međutim, nakon prekršaja odbrambenog igrača Slavije, glavni arbitar meča Ševenjhazi, dosudio je kaznani udarac iako je bilo više nego evidentno da je faul načinjen izvan kaznenog prostora. Poklon glavnog arbitra domaćini su iskoristili, te su u 34. minutu, praktično iz jedinog šuta na gol u prvom poluvremenu uspeli da dođu do izjednačenja. Pomenutim rezultatom se i otišlo na odmor.

Početak drugog dela meča nije doneo ništa novo, ekipa Slavije je nastavila sa atacima na gol domaćima ali bez konkretnih prilika za gol.

Poslednjih 20-ak minuta utakmice obeležio je pritisak gostiju, koji su uspeli da stvore par izglednih šansi za pogodak i koji su u tom periodu, stiče se utisak, oštećeni za čak dva nedosuđena kaznena udarca nakon, više nego očiglednih, prekršaja domaćih fudbalera nad igračima Slavije u prostoru od svega 5 metara od gola. Razlog ovako tendencioznog suđenja glavnog arbitra u poslednjoj četvrtini meča zaista ostaje zagonetan, imajući u vidu činjenicu da je najveći deo istog korektno odsudio. Posledica takvog „deljenja“ pravde jeste i isključenje  jednog od najiskusnijih igrača Slavije Slavkovića, koji je zbog prigovora, nakon druge sporne situacije u petercu domaćih, dobio drugi žuti karton.

Ipak, ukoliko po strani ostavimo evidentne sudijske greške, ekipa Slavije jednostavno je morala da meč prelomi mnogo pre spornih situacija u šesnaestercu domaćina. Ovako, ostaje žal zbog, možemo slobodno konstatovati, dva izgubljena boda.

Slavija je igrala u sledećem sastavu: Nedeljkov – Doro, Horvat, Pantelin, Elezović (od 75. Zidarev) – Slavković (crveni karton u 88.), Milanov, Krušić, Kijac – Radin, Maluckov. U igru nisu ulazili Nedeljković, Radin i Vidaković.

Sa druge strane, prijatno iznenađenje je priredila ekipa Hajduka iz Podlokanja, koja je na svom terenu uspela da pobedi ekipu Horgoša, rezultatom 2:1. Tako je lider prvenstva Horgoš izgubio prvu utakmicu u tekućem prvenstvu i potvrdio činjenicu da sve ekipe imaju svojih slabosti.

U ostalim mečevima zabeleženi su sledeći rezultati:

Tisa (Padej) – Sloga (Ostojićevo)   2:4

Jedinstvo (S.Krstur) – Tromeđa (Majdan)   4:4

Slobodna je bila ekipa Graničara iz Đale.

U narednom kolu ekipa Slavije dočekuje, u nedelju 17. aprila, ekipu Tise iz Padeja na svom terenu, sa početkom u 16.30 h, te koristimo ovu priliku da pozovemo navijače da u što većem broju dođu na stadion. Ulaz besplatan!

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment