Derbi opravdao očekivanja

Derbi opravdao očekivanja

Pored Uskršnjih praznika, vikend za nama obeležilo je i 12. kolo Međuopštinske lige Kanjiža – Čoka – Novi Kneževac, u okviru kojeg je odigrano, čak, tri derbija.

U Srpskom Krsturu je gostovao lider Horgoš, u Padeju su snage odmerili domaća Tisa i Graničar iz Đale, dok je za nas najznačajniji meč odigran u Podlokanju između domaćeg Hajduka i gostujuće ekipe Slavije. Značaj poslednje pomenute utakmice je utoliko veći što se radi o ekipama sa područja MZ „Banatsko Aranđelovo“.

Naime, Hajduk je ugostio ekipu Slavije i na svom terenu, pred svojim navijačima, želeo da se iskupi za poraz u prvom delu sezone. Da podsetimo, tada je Slavija, kao domaćin, slavila rezultatom 2:0.

Silno motivisani, igrači Hajduka žestoko su otvorili utakmicu, nastojeći da što pre ugroze gol gostiju. Međutim, ekipa Slavije je uspela da, do sada nesvojstveno ovom mladom i neiskusnom sastavu, održi hladnokrvnost u svojim redovima i ne podlegne pritisku domaćina.

Nakon početne dominacije Hajduka, ekipa Slavije preuzima inicijativu i vrlo brzo stiže do vodećeg pogotka u 15. minutu utakmice, preko Radina. Uočivši slabosti u igri domaćina, gostujući fudbaleri su nastavili sa opsadom gola Hajduka i za svega par minuta postigli još dva pogotka u 33. i 36. minutu, opet preko raspoloženog Radina koji je bio nezaustavljiv za odbranu domaćih.

Visoko vodstvo Slavije nakon prvog poluvremena nije obeshrabrilo domaćina, te smo i u nastavku utakmice videli dobru igru oba tima. Najpre je Hajduk smanjio prednost Slavije, golom Petrovića u 63. minutu i vratio nadu domaćinu u eventualni preokret. Međutim, sve dileme po pitanju pobednika otklonio je Maluckov, postigavši pogodak za Slaviju u 75. minutu meča. Ubedljivu igru gosti su krunisali još jednim, petim golom na meču, preko Elezovića u 82. minutu utakmice.

Po svemu prikazanom, derbi je opravdao očekivanja, jer je publika mogla da uživa u golovima i napadačkom fudbalu. Ovoga puta bila je bolja ekipa Slavije i zasluženo osvojila tri veoma važna boda, u proboju ka sredini tabele, na uvek neugodnom gostovanju podlokanjskom Hajduku.

Dakle, u derbiju ekipa iz naše mesne zajednice Hajduk je poražen od Slavije sa 1:5 (0:3).

Hajduk je nastupio u sledećem sastavu: Krstić – Feher, Brkljač, Marta, Brajović (od 71. Ćirić) – Pap, Radaković, Trolić (od 54. Bogdanov), Višić – Petrović A. (od 75. Lacko), Petrović D.

Slavija je nastupila u sledećem sastavu: Nedeljkov – Doro, Pantelin, Arsenov, Elezović – Slavković, Milanov, Kijac (od 79. Zidarev), Maluckov – Radin (od 46. Nikolić), Ognjenović (od 71. Vidaković).

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment