Pregršt prilika, očajna realizacija

Pregršt prilika, očajna realizacijaProteklog vikenda odigrano je 13. kolo Međuopštinske lige Kanjiža – Čoka – Novi Kneževac. Ekipe sa područja MZ „Banatsko Aranđelovo“ ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima.

Slavija je kod kuće ugostila ekipu Tromeđe iz Majdana, dok je Hajduk gostovao u Đali, ekipi Graničara.

FK „Slavija“ je prethodnog vikenda na svom terenu dočekala FK „Tromeđu“ iz Majdana. Ekipa Tromeđe jedina u prvenstvu još nije zabeležila niti jednu pobedu, te se stoga opravdano očekivalo da će naši momci kod kuće uspeti da upišu nova tri boda.

Međutim, ekipa Slavije nije opravdala očekivanja i u pomenutoj utakmici stigla je samo do boda, te tako značajno umanjila svoje šanse za bolji plasman do kraja sezone, imajući u vidu činjenicu da u preostala četiri kola Slavija igra sa ekipama iz samog vrha tabele.

Da ekipa Tromeđe nije došla na gostovanje svom starom rivalu sa „belom zastavom“ postalo je jasno od prvog sudijskog zvižduka. Naime, gostujući igrači su bez previše respekta napali domaćina od samog početka u želji da što pre postignu pogodak. Pritisak Tromeđe, stiče se utisak, iznenadio je ekipu Slavije, što je za posledicu prouzrokovalo veoma neorganizovanu igru domaćih u prvih 30-tak minuta.

U pomenutom periodu gosti su imali nekoliko izglednih prilika, dok su jednu polukontru u 25. minutu uspeli da iskoriste i povedu, na iznenađenje prisutnih gledalaca. Do kraja prvog dela meča Slavija je uspela da konsoliduje svoje redove i zaigra mnogo bolje. Domaćini su, tako, preuzeli inicijativu u nastojanju da do odmora postignu bar izjednačujući pogodak. Dominacija Slavije, u poslednjih 15-tak minuta prvog dela, nije rezultirala golom iako su domaćini u par navrata potpuno nadigrali odbranu Tromeđe. Povrh svega, ekipa Slavije nije uspela čak ni da realizuje jedanaesterac, dosuđen u samom finišu prvog poluvremena.

Nastavak je doneo sasvim očekivanu igru oba tima. Tromeđa se orijentisala na odbranu svog gola i nastojala da domaćina ugrozi iz kontranapada, dok je ekipa Slavije svim silama atakovala na gol gostiju iz Majdana.

Slavija je tako tokom drugog dela utakmice uspela da stvori pregršt prilika, međutim, realizovana je samo jedna i to pred sam kraj meča, u 87. minutu, preko ovog proleća sjajnog Radina.

Činjenica da su domaći igrači u par navrata uspeli da promaše „nemoguće“ koštala ih je dva boda, tako da se ostvaren rezultat u ovom meču može i mora smatrati neuspehom. U nastavku šampionata Slaviji prostaje još četiri veoma teška meča, sa ekipama iz gornjeg dela tabele, te bi bilo nerealno očekivati da se u tim mečevima isprave propusti iz prethodnih utakmica i nadoknade bodovi izgubljeni pre svega u duelima sa Olimpijom i Tromeđom.

Slavija je u pomenutom meču igrala u sledećem sastavu: Nedeljkov – Doro, Horvat, Pantelin, Elezović – Kijac (od 46. Ilijin), Slavković, Milanov, Maluckov – Radin, Ognjenović (od 60. Zidarev).

Sa druge strane, ekipa Hajduka nastavila je sa nizom neuspeha jer je u ovom kolu izgubila na gostovanju ekipi Graničara iz Đale. Hajduk nije uspeo da se odupre veoma dobrom domaćinu, koji je na kraju slavio sa 2:1 i tako onemogućio Hajduk da iskoristi kiks Slavije i pretekne je na tabeli.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment