"Lovačkom domu" novi sjaj

Lovački dom u Banatskom Aranđelovu - početak sanacije
„Lovački dom“ u Banatskom Aranđelovu ovih dana dobija novi sjaj, jer su u toku radovi na obnovi spoljne ulične i dvorišne fasade. Takođe, izmenjena je dotrajala stolarija, tako da je objekat sada opremljen modernim pvc prozorima, dok je u planu i renoviranje kuhinje. Planirano je i potpuno uređenje sanitarnog čvora sa novim pločicama, bojlerom i ostalom opremom, sve prema standardima NASSR sistema.

Radovi na obnovi „Lovačkog doma“ finansiraju se iz sopstvenih sredstava LU „KOčovat“ a trebalo bi da budu završeni za mesec dana, tako da će Banatsko Aranđelovo dobiti obnovljeni objekat u potpuno novom sjaju. Takođe, u planu je da se sledeće godine završe i sobe u „Lovačkom domu“, kako bi se stvorili svi preduslovi za unapređenje lovnog turizma u našoj sredini

– rekao nam je predsednik LU „Kočovat“ Cvetko Jegdić.

Prema urađenom projektu planira se i izgradnja novog objekta od 100 m² sa kotlarnicom za centralno grajanje, ostavom za ogrev, zatim hladnjačom za divljač, prostorijom za deranje divljači i otkuvavanje trofeja, boksovima za pse i garažom. Takođe, pomenuti objekat bi imao i solarne panele za korišćenje sunčeve energije za dogrevanje.

Nedostajuća sredstva za završetak radova na objektu LU „Kočovat“ planira da obezbedi konkurišući kod Ministarstva za poljoprivredu, trgovinu, šumarstvo i vodoprivredu. Deo potrebnih finansijskih sredstava obezbediće se i prihodima koji se ostvaruju od lovnog turizma, jer se u tekućoj godini očekuje prihod oko 6 miliona dinara po pomenutom osnovu.

Da je lovište kojim gazduje LU „Kočovat“ interesantno za turiste potvrđuje i ova sezona, tokom koje je odstreljeno nekoliko trofejne srneće divljači, od kojih posebno ističemo zlatan trofej od 137,82 CIC poena, kao i sve veće interesovanje za dolazak gostiju iz svih krajeva Vojvodine i Srbije na tradicionalnu „Hajku na kočovatsku lisicu“.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment