Počela sa radom biblioteka

Biblioteka - Angelina DimitrijevićUdruženje građana „Sećanje na nekog“ organizovalo je 17. juna 2011. godine svečano otvaranje biblioteke u Banatskom Aranđelovu. Tada su se u prostorijama Zadružnog doma u selu, u Ulici Partizanska 56, okupili ljubitelji knjige koji su podržali ovaj projekat.

Tom prilikom je najavljeno da će biblioteka zvanično početi sa radom 28. avgusta 2011. godine, na Veliku Gospojinu, što se i obistinilo.

Osnivanje biblikoteke inicirala je Angelina Dimitrijević iz Banatskog Aranđelova, zahvaljujući čijem predanom angažmanu je pomenuti projekat prešao trnovit put od ideje do realizacije.

Prilikom otvaranja biblioteke, obraćajući se prisutnima, Angelina Dimitrijević je posebnu zahvalnost izrazila zameniku predsednika Saveta MZ „Banatsko Aranđelovo“, zaduženoj za pitanja iz sfere obrazovanja i kulture, Miri Acin.

Bilo je potrebno uložiti mnogo truda, uključujući i angažman u Ministarstvu kulture kako bismo legalno otvorili biblioteku u našem selu. Planirano je da biblioteka radi dva puta nedeljno, sredom i četvrtkom, u popodnevnim časovima. Takođe, u planu je i osnivanje literalne i dramske sekcije. Na ovaj način, želeli smo da postavimo kamen temeljac za dalji razvoj kulture u našem divnom mestu

– naglasila je gđa Dimitrijević.

Godišnja članarina za odrasle je 200 dinara, dok će mališani biti u prilici da uživaju u knjigama za svega 100 dinara godišnje. Za sada, biblioteka broji oko 1500 naslova. Nadamo se da će pomenuta zbirka biti proširena i oplemenjena novim knjigama u nastupajućem periodu.

Na kraju, moramo izraziti i duboku zahvalnost ljudima koji su nesebično pomogli osnivanje i opremanje biblioteke, donirajući police, kompjuter i knjige. Zahvalnost dugujemo Teofanov Milošu, Laušev Zoranu, Šešić Dragoljubu i Dimitrijević Bratislavu.

Share

1 komentar »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

  1. Komentar Mihail Nikolajevic :
    4 septembra, 2011 u 15:10

    Pronaci uljeza!
    Sve je to lepo, i treba da se ulaze sto vise u edukaciju, kulturu, podrzavam ! Samo bolje biti i needukovan nego pogresno edukovan !!! Biblija Julijusa Snora dosla je do mnoge dece iz sela, pitam se samo sta je sledece ?!?! Prorostva Elen Vajt ?!?! Razmisljamo li o buducnosti ?! Razmisljamo li uopste ?!
    Svako dobro

Leave a comment