Književno veče sa Ljubomirom Teofanovim

Ljubomir TeofanovNevladina organizacija „Sećanje na nekog“ organizovala je u petak, 30. septembra 2011. godine književno veče Ljubomira Teofanova, koji se našim sugrađanima predstavio svojom poezijom.

Ljubomir Teofanov je rođen 1943. godine u Banatskom Aranđelovu. Danas živi i radi u Kikindi. Piše poeziju za decu i odrasle i čest je učesnik književnih manifestacija i druženja.

Do sada je u svom književnom životu napisao i publikovao šesnaest zbirki poezije za decu i odrasle. Među kojima izdvajamo sledeće knjige: „Biserni otkosi“, „Između jave i sna“, „Na strunama nade“, “Praskozorje“, „Svetlost duše“, „Hristu na dar“ i druge.

Ljubomir Teofanov je za posetioce upriličio veoma zanimljivo književno veče, tokom kojeg su redove njegove poezije čitali Radovan Horvatov i Angelina Dimitrijević, dok je, na posletku, i sam pesnik čitao svoje pesme ujedno svirajući na gitari. Važno je istaći da je poznatog pesnika, takođe, na gitari pratio Jovan Bodroža, učenik osnovne muzičke škole u Novom Kneževcu.

Na samom kraju, gospodin Teofanov je biblioteci u Banatskom Aranđelovu poklonio 11 knjiga, odnosno svojih zbirki pesama i tako, nesumnjivo, oplemenio zbirku knjiga naše biblioteke.

Nadamo se da će u skorije vreme biti ponovo organizivane slične manifestacije, sa ciljem unapređenja kulturnog zivota u našoj komuni.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment