"Jesenji dani u mom selu"

Jesen u mom selu 1 - 2011Protekle subote, 01. oktobra 2011. godine, Aktiv žena iz Banatskog Aranđelova organizovao je tradicionalnu manifestaciju „Jesenji dani u mom selu“, šestu po redu, u velikoj sali Doma kulture u Banatskom Aranđelovu.

Pomenutu manifestaciju ove godine, svojim prisustvom, uveličale su žene iz čak 14 aktiva – Mokrina, Crne Bare, Kikinde, Bašaida, Bočara, Nakova, Banatskog Velikog Sela, Novih Kozaraca, Aleksandrova, Novog Kneževca, Srpskog Krstura, Sanada, Tavankuta i Gerontološkog centa iz Subotice.

Jesen u mom selu 2 - 2011Takođe, „Jesenjim danima u mom selu“ prisustvovali su i drugi gosti, kao i meštani Banatskog Aranđelova.

Goste, njih oko dve stotine, zabavljao je orkestar iz Nakova.

Svake godine nas je sve više na ovim druženjima i veselju posvećenom jesenjoj berbi. Bez obzira na poslove kojih u ovo doba godine ima u berbi kukuruza, industrijske paprike, pripremu zimnice i drugih plodova, treba malo i predahnuti, odmoriti se i proveseliti se. Ova manifestacija je lepo prihvaćena od meštana i naših gostiju. Na „Jesenje dane“ nam dolaze gosti iz aktiva i udruženja žena i građanskih društava sa kojima negujemo dobru saradnju, a prošle jeseni smo se i posestrimile sa članovima Aktiva žena iz Mokrina

– istakla je predsednica Aktiva žena Banatsko Aranđelovo gospođa Bosa Radin.

Važno je istaći da su organizaciju „Jesenjih dana u mom selu“ svesrdno pomogli mesna zajednica Banatsko Aranđelovo, Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“, Skupština opštine Novi Kneževac, „Aleva“ iz Novog Kneževca, „Banja Kanjiža“ iz Kanjiže, optičarska radnja „Aranka“ iz Novog Kneževca, „Senta-promet“ iz Sente, prodavnica zdrave hrane „Jana“ iz Novog Kneževca, pekara „Aurora“ iz Novog Kneževca, Skajevski Sofija iz Novog Kneževca, porodice Despotov i Ilijin iz Banatskog Aranđelova i mnogi drugi.

Jesen u mom selu 3 - 2011Aktiv žena iz Banatskog Aranđelova je uspeo, zahvaljujući sponzorima, da pripremi bogatu tombolu, uz mnoštvo vrednih nagrada među kojima ističemo sledeće: IV nagrada – ručak za dve osobe u „Banji Kanjiži“, III nagrada – servis za ručavanje, dar porodice Despotov, II nagrada – biciklo, poklon Aktiva žena i I nagrada – sedam dana za dve osobe na Srebrnom jezeru, poklon gospodina Dušana Belančića iz Subotice.

Zabava se, uz dobro druženje i veselu muziku, nastavila do duboko u noć…

Share

1 komentar »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

  1. Komentar Mira :
    8 oktobra, 2011 u 20:13

    Sjajna akcija za svaku pohvalu. Bravo!

Leave a comment