Bodovi izgubljeni za "zelenim" stolom

Bodovi izgubljeni za zelenim stolomVikend za nama obeližilo je 7. kolo međuopštinske Potiske fudbalske lige (Kanjiža – Čoka – Novi Kneževac).

Slavija je na svom terenu dočekala trenutnog lidera prvenstva, Tisu iz Padeja, dok je Hajduk, takođe, kod kuće ugostio ekipu Horgoš Higla iz Horgoša.

Hajduk je uspeo da prednost domaćeg terena pretoči u tri nova boda, nakon što je, pomalo iznenađujuće, pobedio solidne goste iz Horgoša sa 3:1. Nova pobeda je ekipu Hajduka otrgla sa dna tabele, tako da Podlokanjčani sada zauzimaju sedmo mesto na tabeli, sa 6 osvojenih bodova.

Sa druge strane, Slavija je pružila nesumnjivo najbolju partiju ove jeseni i odigrala nerešeno sa trenutnim liderom prvenstva Tisom iz Padeja.

Padejci su materijalizovali svoju terensku inicijativu pred sam kraj prvog poluvremena, postigavši gol u 41. minutu. Početak drugog dela utakmice obeležila je bolja i obostrano otvorena igra oba tima, igralo se za gol više. Slavija je tako uspela da dođe do izjednačenja u 53. minutu, sjajnim pogotkom Krišanova. U nastavku Tisa je „pritiskala“ domaćina, u potrazi za novim pogotkom. Najbolju priliku za vođstvo gosti su imali u 76. minutu kada je golman domaćih Nedeljkov uspeo da zaustavi šut sa bele tačke. Tako je nakon 90 minuta ostalo 1:1.

Međutim, ovaj meč imao je i treće poluvreme. Naime, nakon neplanirano izgubljenih bodova u Banatskom Aranđelovu, ekipa Tise uložila je žalbu Međuopštinskom fudbalskom savezu, uz primedbu da četvorica igrača Slavije u pomenutoj utakmici nisu imala uredno overene zdravstvene preglede. Zbog ove činjenice Savez je utakmicu registrovao službenim rezultatom 3:0 za goste.

Postavlja se pitanje da li bi Padejci isto postupili i da su kojim slučajem uspeli da pobede u Banatskom Aranđelovu, odnosno da ih gubitak bodova u ovom meču nije koštao i gubitka liderske pozicije na tabeli? Dakle, pravila se i dalje primenjuju selektivno, kako i kada to nekome odgovara…

Nadamo se da gubitak bodova za „zelenim stolom“ neće obeshrabriti igrače Slavije u pokušaju da krenu u beg sa dna tabele.

 

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment