Književno veče u biblioteci

Biblioteka - Angelina DimitrijevićU organizaciji udruženja građana „Sećanje na nekog“ , u petak je u prostorijama biblioteke održano književno veče sa pesnikinjom iz Mokrina Jelkom Botom i nama već dobro poznatim gostom Ljubomirom Teofanovim.

Naime, Jelka Bota je rođena 1959. godine u Mokrinu, gde i danas živi i radi. Do sada je objavila dve zbirke pesama „Ulične svetiljke“ (1988) i „Znamenje mesečine“ (1995), kao i knjigu „Litice snova“ (1999). Zastupljena je u zajedničkim zbirkama „Nečujno, kao zrenje“ (1984), „Poziv na vreme“ (1986) i „Susretanja“ (1996).

Stihove su, ovom prilikom, čitali Radovan i Dragica Horvatov, kao i Ljubomir Teofanov, dok je Jovan Bodroža sve propratio svirajući na gitari.

Na kraju, okupljeni zaljubljenici u pisanu reč, imali su priliku da čuju i samu pesnikinju, koja je odrecitovala nekoliko svojih pesama.

Rad Jelke Bote je utoliko vredniji i značajniji imajući u vidu sve prepreke sa kojima se suočava u životu. Naime, pesnikinja je usled bolesti izgubila vid, te sada uči Brajevu azbuku u nastojanju da sama zabeleži sve svoje naviruće emocije.

Takođe, potrebno je napomenuti da je i ovom prilikom gospodin Teofanov poklonio par knjiga našoj maloj, seoskoj biblioteci, na čemu mu se posebno zahvalila Angelina Dimitrijević.

Nakon književne večeri, druženje sa pesnikinjom i gostima, nastavljeno je u prostorijama Doma penzinera, gde su članice „Aktiva žena“ iz Banatskog Aranđelova organizovale prigodno posluženje.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment