Mirjana Kovačević gost biblioteke

Mirjana KovačevićPoslednji petak u mesecu, po pravilu, jeste termin rezervisan za održavanje književne večeri u prostorijama biblioteke.

Tako je u organizaciji udruženja građana „Sećanje na nekog“ i ovog petka, 25. novembra 2011. godine, na radost tridesetak ljubitelja poezije upriličeno druženje sa pesnikinjom Mirjanom Kovačević.

Mirjana Kovačević rođena je u Novom Sadu i radi kao prevodilac sa nemačkog i engleskog jezika.

Domaćini pomenute književne večeri Angelina Dimitrijević, Radovan i Dragica Horvatov, kao i Ljubomir Teofanov, predstavili su cenjenu gošću na najlepši mogući način – čitajući odabrane redove njene poezije.

Tako su prisutni ljubitelji pisane reči imali priliku da se upoznaju sa nekoliko izuzetnih pesama Kovačevićeve, poput – „Tebi“ , „Kad jednom“ , „Grešniku“ , „Milo moje“ , „I samo mira duši“ , „Nova ljubav“ , „Priđi mi“ , „Sećanje“ , „Rastanak“ , „Da mi nije tebe pesmo“ , „Obećanje“ , „San“…

Mirjana Kovačević sa domaćinimaLjubomir Teofanov, tom prilikom, takođe je istakao da se radi o mladoj i izuzetnoj pesnikinji koja i pored činjenice da još uvek nije publikovala niti jednu zbirku pesama, iako ih ima na stotine kako u rukopisima tako i u mislima, u svojim delima beleži najnežnija sećanja iz života.

Na samom kraju, Mirjana Kovačević publici se predstavila čitajući odlomak iz svog proznog dela „Čovek sa prljavom dušom“. Naime, reč je o delu koje je u pripremi i uskoro će biti publikovano. Sastoji se od tri priče…

Stiče se utisak da se radi o umetniku koji nastoji da pronikne u sva blaženstva pisane reči, bilo u stihu, bilo u prozi…

Druženje sa Mirjanom Kovačević i ostalim gostima nastavljeno je u prostorijama Doma penzionera.

Takođe, najavljena je kraća pauza u organizaciji književnih večeri, kao i da će prvi gost nakon „zimske“ pauze biti Eržebet Tomin.

Share

1 komentar »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

 1. Komentar Mirjana Kovačević :
  28 decembra, 2014 u 18:10

  Draga Angelina,
  hvala puno na objavljenom članku o ovom mom gostovanju u Ban. Aranđelovu. Za mene je to isto tako bilo nezaboravno veče, kao i druženje sa svima vama – divnim ljudima, koje pamtim i koje ću pamtiti.
  U međuvremenu je Lepa Lana snimila i moje dve numere: „Ne čekaj! i „Dugarice“, koje će mi biti drago da počujete na netu, u njenom prelepom vokalnom izvođenju. Uživajte!
  Svima vama želim ovim putem srećnu i uspešnu Novu 2015. godinu, kao i prijatan Božić.
  Srdačno, vaša Mirjana Kovačević, poetesa, prozista, autor

Leave a comment