Pribavljena sredstva za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i uređenje atarskih puteva

Uređenje kanalske mrežePokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je 01. oktobra 2011. godine raspisao Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju aktivnosti iz domena odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta i uređenja atarskih puteva.

Mesna zajednica „Banatsko Aranđelovo“ je aplicirala putem pomenutog konkursa za dodelu finansijskih sredstava u cilju sprovođenja gore navedenih aktivnosti i uspela da dobije deo od ukupnog fonda namenjenog za ove svrhe.

Naime, mesna zajednica „Banatsko Aranđelovo“ dobila je po osnovu konkursa 3 miliona dinara za odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i 1,8 miliona dinara za uređenje atarskih puteva.

Pokrajinski sekretarijat je 02. decembra 2011. godine organizovao potpisivanje ugovora sa predstavnicima svih mesnih zajednica kojima su odobrena izvesna sredstva. MZ „Banatsko Aranđelovo“ predstavljao je predsednik Saveta Dragan Nedeljkov.

Dobijena finansijska sredstava utrošiće se za uređenje i tekuće održavanje postojeće kanalske mreže koja je u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, kao i na uređenje atarskih puteva, odnosno postavljanja tvrde podloge od tucanika, šljunka i sličnog materijala

istakao je Nedeljkov.

Treba istaći činjenicu da je MZ „Banatsko Aranđelovo“ putem raznih konkursa u poslednje tri godine uspela da pribavi približno 20 miliona dinara, što su, za malu sredinu poput naše, ozbiljna sredstva. Ista su u proteklom periodu utrošena za realizaciju raznih projekata poput asfaltiranja dve ulice (u pripremi je i treća), sanacije Doma kulture, rekultivacije pozajmišta peska u „Banji“, uređenje atarskih puteva i atmosferske kanalizacije, asfaltiranja sportskog igrališta i slično.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment