Zorana Momić opet među najboljima

Zorana Momić

Na upravo završenom Međunarodnom muzičkom takmičenju – Davorin Jenko 2012, u disciplini „Duvački instrumenti – solo“ , koje je održano u Beogradu od 02. do 11. marta 2012. godine i koje predstavlja ujedno i najznačajnije takmičenje na ovim prostorima, Mužičku školu iz Novog Kneževca predstavljale su Zorana Momić i Jelena Zakić u kategoriji flaute.

III nagrada-Međunarodno takmičenje Davorin Jenko 2012 - Beograd 7.mart 2012Na pomenutom takmičenju učestvovalo je 344 takmičara iz zemlje i regiona na 9 duvačkih muzičkih instrumenata.

Kao što smo već istakli, Muzičku školu iz Novog Kneževca u kategoriji flaute, koja je bila i najzastupljenija sa čak 141 takmičarom, predstavljale su Zorana Momić i Jelena Zakić. Devojke su nastupale 07. marta 2012. godine.

U izuzetnoj konkurenciji, Zorana Momić je sjajnim nastupom opravdala očekivanja i ponovo se našla među najboljima.

I nagrada na 55.festivalu Muzičkih škola SrbijeNaime, međunarodni žiri je Zoranin nastup ocenio sa 87 bodova  (od maksimalnih 100), što je bilo dovoljno za III4 mesto na pomenutom takmičenju.

Jedina „zamerka“ članova stručnog žirija, kada je u pitanju Zoranin nastup, odnosila se na sam instrument. Žiri je istakao da bi Zorana ostvarila još bolje rezultate kada bi svirala na novom instrumentu ili kada bi bila u mogućnosti da reparira postojeći.

Takođe, važno je istaći i rezultat Jelene Zakić, koja je zauzela III5 mesto, sa 86,75 bodova.

Podsećanja radi, Zorana je na 55. državnom prvenstvu Muzičkih i baletskih škola Srbije, koje je u maju 2011. godine održano u Knjaževcu, gde je učešće uzelo 65 muzičkih škola, osvojila prvo mesto svirajući na flauti sa 94,14 bodova.

Takođe, u Subotici je 24. februara 2012. godine održano muzičko takmičenje „Femus 2012“ , na kome je Zorana osvojila I srebrnu nagradu, gde je žiri njen nastup ocenio kao izuzetan sa 96,66 bodova.

Zorani upućujemo iskrene čestitke i verujemo da će nastaviti sa ostvarenjem zapaženih rezultata i u budućnosti.

Sa druge strane, obaveza svih nas, odnosno društava u celini, jeste da nastavimo sa praksom promovisanja kreativnih, talentovanih, marljivih i uspešnih mladih ljudi.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment