Književno veče Radovana Ristića

Biblioteka - Angelina DimitrijevićNakon zimske pauze Udruženje građana „Sećanje na nekog“ nastavilo je praksu organizovanja književnih večeri u Banatskom Aranđelovu.

U prostorijama Biblioteke u selu, upriličeno je 16. marta 2012. godine književno veče Radovana Ristića Crnje, u prisustvu ljubitelja pisane reči.

Skupu je prisustvovao i Spasoje Kalauzov, grafičar i ilustrator, koji je ilustrovao sve Ristićeve objavljene pripovetke i knjige.

Domaćini večeri i ovoga puta bili su Ljubomir Teofanov, književnik iz Kikinde, i Angelina Dimitrijević idejni tvorac Udruženja „Sećanje na nekog“ i Biblioteke u Banatskom Aranđelovu.

Radovan Ristić Crnja rođen je u Mokrinu, gde i sada živi. Pisao je i još uvek piše poeziju, humorističnu i satiričnu prozu, koju je objavljivao u raznim novinama i časopisima, uključujući i „Mokrinske novine“. Objavio je knjige „Ušreh“ i „Ušreh 2“ , koje su sastavni deo bibliotečkog fonda u Banatskom Aranđelovu.

Pripovetke su čitali Radovan Horvatov i Angelina Dimitrijević. Tom prilikom Ljubomir Teofanov je predstavio pilot primerak književnog časopisa „Obzorja“ , koji će, prema najavi, biti štampan jednom godišnje, kao izdanje Biblioteke iz našeg sela.

 

Izvor – „Novokneževačke novine“

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment