Književno veče sa Radovanom Lazićem

Publika je zaista uživala

U organizaciji Udruženja građana „Sećanje na nekog“ i ovaj vikend u Banatskom Aranđelovu započeo je poezijom. Tako je 27. aprila 2012. godine gost književne večeri bio pesnik i tekstopisac Radovan Raša Lazić.

Ljubomir Teofanov, Radovan Lazić  i Angelina DimitrijevićDomaćini književne večeri bili su Ljubomir Teofanov i Angelina Dimitrijević.

Radovan Raša Lazić je pesnik i tekstopisac, koga su nepredvidljive životne okolnosti dovele u Majdan, selo u kojem danas živi.

Radovanov život nalikuje na čuvene holivudske scenarije. Naime, nakon nesrećne pogibije svojih roditelja Radovan je preko Centra za socijalni rad, jer njegova baka nije bila u mogućnosti da brine o njemu, dospeo do jedne hraniteljske porodice u Čortanovcima, gde je i odrastao.

Zorana Momić nastupala u poetskim pauzamaKnjiževno veče sa Radovanom Lazićem jedinstveno je i po tome što je pesnik sam recitovao stihove svojih pesama, u kojima je imalo priliku da uživa tridesetak ljubitelja poezije.

U kratkim poetskim pauzama imali smo priliku i da čujemo uživo nekoliko muzičkih numera u izvođenju Zorane Momić na flauti, koja je samo dodatno obogatila ovo interesantno književno veče.

Druženje sa pesnikom nastavljeno je u biblioteciDruženje sa pesnikom nastavljeno je u prostorijama biblioteke, uz prigodno posluženje.

Na kraju, želimo i da se zahvalimo gospodinu Zoranu Momiću, koji je naš prilog sa književne večeri Radovana Lazića, upotpunio sa par fotografija.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment