Nagradno putovanje u Veneciju

Osnovci u Veneciji

Pod pokroviteljstvom opštine Novi Kneževac, od 30. aprila do 2. maja 2012. godine, organizovano je nagradno putovanje u Veneciju za najbolje učenike Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz sedmih i osmih razreda iz sva tri ogranka škole.

Kriterijum za odabir učenika bio je višegodišnji odličan uspeh u školi, visoki plasman na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima, kao i njihovo izuzetno vladanje kako u školi, tako i na ulici a sve u cilju promovisanja pozitivnih društvenih vrednosti i uticaja na okruženje.

U školi nameravaju da, uz pomoć opštine Novi Kneževac, ovakva nagradna putovanja postanu praksa.

Veneciju je posetilo 40 učenika sa sedam pratilaca među kojima je bio lekar, profesionalni vodič, direktorica škole i njihovi nastavnici.

Osnovnu školu iz Banatskog Aranđelova predstavljali su sledeći učenici – Momić Zorana, Karpić Nataša, Arsenov Jovan, Bodroža Jovan, Domonkoš Žanet, Hejberger Balaž, Pap Orsolja, Popov Bojana i Lazić Katarina, dok Tatić Selena nije putovala sa drugarima jer na žalost nije na vrema napravila pasoš.

Učenici su boravili u Lido di Jesolu i brodom su doputovali do Venecije. Bili su oduševljeni mirisom starog grada, kanalima, mostovima, gondolama, trgom Svetog Marka, Duždovom palatom, crkvom Santa Marija dela Salute, maskama…

Na decu veliki utisak ostavila je i crkva Svetog Spiridona u Trstu, kao i topao prijem sveštenoslužitelja koji ih je upoznao sa istorijatom crkve.

Sigurni smo da su naši osnovci uživali u raskošnoj lepoti Venecije, kao i da će dugo pamtiti otkrivene lepote ovog magičnog grada.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment