Pobeda Slavije u derbiju

Pobeda Slavije u derbijuU nedelju, 27. maja 2012. godine, odigrano je pretposlednje 17. kolo Potiske fudbalske lige, koja okuplja ekipe iz čak četiri Opštinska fudbalska saveza i to Sente, Čoke, Kanjiže i Novog Kneževca.

Slavija je na domaćem terenu ugostila ekipu Jedinstva iz Srpskog Krstura i uspela da osvoji nova tri boda.

Utakmica je odigrana na stadionu Slavije u Banatskom Aranđelovu, pred više od 50 gledalaca, koji su imali prilike da uživaju u dobroj fudbalskoj predstavi obe ekipe, jer je viđeno čak šest pogodaka a da su napadači bili malo precizniji moglo ih je biti i više.

Od samog početka igralo se otvoreno, što je prouzrokovalo nekoliko izglednih prilika za pogodak pred golovima obe ekipe. Međutim, stekao se utisak da su pomenute šanse pre posledica igre „bez obaveza“ u odbranama, nego li dobrih napadačkih akcija.

Nakon početnih uzbuđenja, Slavija dolazi do dva brza pogotka preko raspoloženog Rankova i tada se činilo da će domaći rutinski „odraditi“ nastavak utakmice i lako upisati nova tri boda.

Međutim, početni minus nije obeshrabrio igrače Jedinstva koji su nastavili sa dobrom igrom i u kratkom vremenskom periodu uspeli su da se potpuno vrate u meč, golovima Milanova i Zrima.

Prvi deo utakmice, tako je završen rezultatom 2:2.

Nastavak je doneo nova uzbuđenja i nešto bolju i odlučniju igru domaćina, koji su čini se bili odlučniji u nameri da dođu do novih bodova.

Prelomni momenat meča svakako je bio neverovatan pogodak Elezovića iz slobodnog udarca, kojim je Slavija povela sa 3:2. Gosti nakon trećeg primljenog gola više nisu imali snage za preokret.

Do kraja meča Slavija je postigla još jedan sjajan pogodak, nakon akcije Agoštona koju je uspešno završio Radin, za konačnih 4:2 (2:2).

Slavija je u pomenutom meču nastupila u sledećem sastavu: Nedeljkov – Doro (Zidarev od 83. min), Kijac, Pejić-Sandžak (Arsenov od 83. min), Horvat, Nikolić – Gojković, Agošton, Elezović – Rankov, Radin.

U poslednjem kolu Slavija gostuje Tromeđi u Majdanu, dok će 10. juna 2012. godine naši momci odigrati i odloženu utakmicu u Tornjošu protiv Radničkog.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment