"Veliko spremanje Srbije" i u našem mestu

Očistimo Srbiju

Širom naše zemlje, 09. juna 2012. godine, organizovane su akcije uređivanja i uklanjanja otpada iz parkova, izletišta, dvorišta, priobalja – povod je Svetski dan zaštite životne sredine.

U čitavoj Srbiji, pa tako i na teritoriji naše opštine, odnosno mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, protekle subote održana akcija „Velikog spremanja Srbije“ u kojoj je učestvovalo više od 300.000 volontera, kao i mnoga javna i privatna preduzeća, nevladine organizacije i mediji.

Prema podacima lokalnih samouprava, u akciji „Velikog spremanja Srbije“ danas je učestvovalo 301.345 volontera, saopštilo je Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, koje treći put zaredom organizuje ovu manifestaciju u saradnji sa lokalnim samoupravama.

Mesna zajednica Banatsko Aranđelovo, takođe je uzela učešće u akciji „Velikog spramanja Srbije“ i tako dala svoj skroman doprinos očuvanju naše životne sredine.

Pored mesne zajednice, u pomenutoj akciji učestvovao je značajan broj volontera iz drugih organizacija, koji su pomogli u čišćenju Banatskog Aranđelova.

U akciji čišćenja Srbije učestvovali su učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, zatim Aktiv žena iz Banatskog Aranđelova i članovi KUD-a „dr Baćanji Stratman Laslo“.

Tom prilikom, više od 60 volontera, prikupilo je preko stotinak vreća sa smećem, koje je transportovano do lokalne deponije.

Nadamo se da će naredne godine u akciji „Velikog spremanja Srvije“ učešće uzeti još veći broj aktivista.

Pomenuta akcija značajna je s aspekta buđenja svesti stanovništva o neophodnosti očuvanja zdrave životne sredine. Međutim, našu životnu sredinu moramo čuvati svih 365 dana u godini, pre svega, zarad nas samih!

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment