Proslava "male" mature

Mali maturanti Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ su u sva tri ogranka škole proslavili svoje matursko veče. Ove školske godine osmi razred je završilo 93 učenika.

U Banatskom Aranđelovu ispraćaj generacije rođene 1997. godine organizovan je 07. juna 2012. godine.

Pomenutog dana, 15 maturanata je u pratnji direktorice škole Snežane Bajić, svojih nastavnika i učenika sedmog razreda prošetalo centrom sela do velike sale Doma kulture gde su ih čekali roditelji.

Program pripremljen za osmake počeo je u 18 časova, kada je u zgradi Osnovne škole u Banatskom Aranđelovu održan poslednji čas odeljenskog starešine.

Jelena Pejčić, nastavnica engleskog jezika, bila je razredni starešina VIII-1 odeljenja u kojem je bilo osam učenika. Dve učenice ovog odeljenja, Selena Tatić i Bojana Popov, dobitnice su Vukove diplome.

Takođe, veoma je važno istaći i da je Selena Tatić proglašena za đaka generacije na nivou čitave škole, odnosno sva tri ogranka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, jer je imala najviše uspeha na takmičenjima. Nosilac je posebnih diploma iz istorije, srpskog, ruskog i engleskog jezika, geografije, kao i pohvale iz recitovanja.

U odeljenju VIII-2, razrednog starešine Monike Nađ, od sedam učenika, Orsolja Pap je nosilac Vukove diplome.

Program je dalje nastavljen u velikoj sali Doma kulture uz pesmu, recitacije, skečeve, ples… Nastavnice Dragana Kurilić, Silvija Domonkoš i Kristina Baša, potrudile su se da organizuju pomenuti program kojim su osmaci „ispraćeni“ u neki novi svet.

Na samom kraju, učenicima se obratila i direktorica škole Snežana Bajić poželevši im mnogo sreće u daljem školovanju i čestitala roditeljima na uspehu dece.

Foto – Zoran Momić

Izvor – Novokneževačke novine

 

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment