Zamenik republičkog ministra prosvete u poseti Banatskom Aranđelovu

Zamenik republičkog ministra prosvete mr Želimir Popov u poseti OŠ 'J.J. Zmaj' u Ban.Aranđelovu

Proslavu dana mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, koji se obeležava na dan Svetog arhangela Gavrila (letnjeg) 26. jula, ove godine svojim prisustvom uveličale su mnoge istaknute zvanice, iz sveta kulture, nauke, privrede, politike…

Program je otpočeo u 11h, kada je priređen doček za goste i prigodan koktel. Zatim je organizovan obilazak zgrade Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, predškolske ustanove „Srećno dete“, seoske biblioteke i na kraju je gostima predstavljen rezultat rada i realizovanih projekata u mesnoj zajednici u periodu između dva praznika.

Gost mesne zajednice, između ostalih, bio je i Popov mr Želimir – zamenik republičkog ministra prosvete, zadužen za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Bila je to jedinstvena prilika da članovi Saveta mesne zajednice i direktorica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, gđa Snežana Bajić, predstave gdinu Popovu uslove u kojima učenici škole u našem selu pohađaju nastavu.

Konstatovano je da su uslovi u školi ispod svakog minimuma, imajući u vidu da je nameštaj u učionicama star, dotrajao i nefunkcionalan, kao i da za njegovu zamenu nema dovoljno finansijskih sredstava.

U obilasku predškolskih i školskih prostorija učestvovali su i svi ostali gosti, od kojih je, takođe, zatražena pomoć u rešavanju ovog problema.

Zamenik republičkog ministra prosvete je ovom prilikom obećao novac za opremanje dve učionice neophodnim nameštajem, dok su još neki od prisutnih gostiju iskazali svoju zainteresovanost da pomognu u opremanju drugih učionica.

Prilikom obilaska biblioteke, čije osnivanje je svesrdno pomoglo Udruženje građana „Sećanje na nekog“, gdin Zoran Vapa direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture, poklonio je biblioteci po jedan primerak svih dosadašnjih izdanja ovog zavoda.

Na samom kraju, predsednik Saveta mesne zajednice Dragan Nedeljkov, predstavio je uvaženim gostima realizovane projekte tokom perioda između dva praznika, ali i ukazao na neke od planova za budućnost, kako bi se obezbedili ugodniji uslovi za život meštana, zaustavilo propadanje sela i pokrenuli novi razvojni projekti.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment