Nović Ervin pobednik manifestacije »Kotlić 2012«

Kotlić 2012Protekle subote, 28. jula 2012. godine, u Banatskom Aranđelovu održano je V takmičenje u kuvanju riblje čorbe – »Kotlić 2012«.

Kao i prethodnih godina, pomenuta manifestacija je organizovana od strane mesne zajednice Banatsko Aranđelovo. Čelnici mesne zajednice su se potrudili da sve protekne u najboljem redu, te da svi gosti ponesu pozitivne utiske sa ovog takmičenja.

Za ovo takmičenje, mesna zajednica obezbedila je za svaku ekipu po 2 kg očišćene ribe (šaran), neophodne začine i majcu sa logom manifestacije.

Na ovogodišnjem takmičenju u kuvanju riblje čorbe učešće je uzelo 39 ekipa iz Novog Kneževca, Kikinde, Đale, Podlokanja, Čoke, Rabea, Sanada, Mokrina, Majdana, Novog Sada, Banatskog Aranđelova… Naši gosti ove godine bili su i studenti iz Grčke i Egipta, pa je tako takmičenje imalo i internacionalni karakter.

Više od nekoliko stotina posetilaca imalo je priliku da uživa u druženju, razmenjuje kulinarske tajne i iskustva sa nekih prethodnih takmičenja, kao i da proba ukusne riblje čorbe i druge specijalitete od ribe.

Kotlić 2012 - dobitnici nagrada

Prema oceni stručnog žirija, koji je imao zaista težak i nezahvalan zadatak, najbolju riblju čorbu ove godine skuvao je Ervin Nović iz Rabea. Drugo mesto pripalo je ekipi Dušana Mizdraka iz Novog Kneževca, dok je treći bio Radovan Šoklovački, takođe iz Novog Kneževca.

Najbolji takmičari nagrađeni su peharima i drugim prigodnim nagradama. Svim ostalim takmičarima se zahvaljujemo na učešću i nadamo se da će i u nastupajućim godinama svojim učešćem uveličati našu manifestaciju.

Kako je bilo na ovogodišnjem kuvanju riblje čorbe, možete pogledati u foto galeriji »Kotlić 2012«.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment