Ekipa »Uverić vet« pobednik turnira u malom fudbalu

Detalj sa finalne utakmice

U nedelju, 12. avgusta 2012. godine, završen je 35. tradicionalni noćni turnir u malom fudbalu u Banatskom Aranđelovu.

Kao i svih prethodnih godina, meštani Banatskog Aranđelova i ostali posetioci imali su prilike da tokom tri nedelje uživaju u nadmetanju velikih fudbalskih znalaca i prisustvuju više nego uzbudljivim utakmicama.

Do same završnice turnira stigle su najbolje ekipe, koje su u međusobnim duelima odlučivale o naslovu ovogodišnjeg pobednika noćnog turnira u malom fudbalu.

Tehno ferum - Kanjiža malaTako su u borbi za treće mesto snage odmerile poražene ekipe iz polufinala, odnosno ekipe Zyzz-a (Novi Kneževac) i Tehno ferum-a (Kanjiža). Ekipa iz Kanjiže je opravdala ulogu favorita i više nego ubedljivo savladala Novokneževčane sa 6:2. Rezultatske neizvesnosti gotovo da nije ni bilo, uzimajući u obzir činjenicu da je Tehno ferum od samog starta nametnuo svoj ritam igre i lako savladao ekipu Zyzz-a.

Stella Rosa - Mokrin malaU velikom finalu sastale su se ekipe Stella Rossa (Mokrin) i Uverić vet (Novi Kneževac). Iako je ekipa Stella Rossa-e lagano obezbedila prolaz do finala, dok se ekipa Uverić vet-a, stekao se utisak, srećno našla u finalu nakon odmeravanja snaga sa Tehno ferum-om u prethodnoj fazi takmičenja, Mokrinčani nisu imali ni malo lak zadatak. Naprotiv…

Uvodni minuti finalne utakmice pokazali su da je ekipa Uverić vet-a, ipak, zasluženo stigla do same završnice turnira. Novokneževčani su bili motivisani i agrasivni od samog starta, što se manifestovalo stvaranjem nekoliko veoma izglednih prilika pred golom Stella Rossa-e, koje su ostale neiskorištene.

Uverić vet - Novi Kneževac malaPrvi deo utakmice, iako je doneo mnogo uzbuđenja, završen je rezultatom 0:0.

U nastavku, Uverić vet je nastavio sa inicijativom, dok ekipa Stella Rossa-e i dalje nije uspevala da pronađe rešenje za igru protivničke ekipe, niti da ozbiljnije pripreti golu Novokneževčana.

Bolja igra ekipe Uverić vet-a krunisana je, konačno, pogotkom Živkovića polovinom drugog dela utakmice. Nakon primljenog gola Stella Rossa je zaigrala mnogo angažovanije, međutim, nije uspela da ozbiljnije pripreti organizovanoj odbrani Uverić vet-a.

Do samog kraja viđen je još jedan pogodak u mreži Stella Rossa-e. Posle prekida, gol je postigao u finalu odlični Terzin, majstorskim udarcem sa desetak metara.

BArandjelovo 2012 tombolaTako je krajnji rezultat finalne utakmice bio 2:0 za ekipu Uverić vet-a, koja je osvojila novčanu nagradu od 100 hiljada dinara. Ekipi Stella Rossa-e pripalo je 50 hiljada, dok je ekipa Tehno ferum-a za treće mesto osvojila 30 hiljada dinara.

Finalno takmičarsko veče obeležile su i bogate tombole, odnosno vredne robne i tehničke nagrade. Tako je prva nagrada ove godine bio bicikli, koji je otišao u ruke Tibora Fehera iz Novog Kneževca.

Čestitamo pobednicima, dok svim ostalim učesnicima želimo više sreće i fudbalskog znanja na sledećem noćnom turniru u malom fudbalu.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment