Osnovna škola dobila nov nameštaj

Nov nameštaj u školi

Podsećanja radi, proslavu dana mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, koja se obeležava na dan Svetog arhangela Gavrila (letnjeg) 26. jula, ove godine svojim prisustvom uveličale su mnoge istaknute zvanice, iz sveta kulture, nauke, privrede, politike…

Gost mesne zajednice, između ostalih, bio je i Popov mr Želimir – zamenik republičkog ministra prosvete, zadužen za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Bila je to jedinstvena prilika da članovi Saveta mesne zajednice i direktorica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, gđa Snežana Bajić, predstave gdinu Popovu uslove u kojima učenici škole u našem selu pohađaju nastavu.

Konstatovano je da su uslovi u školi ispod svakog minimuma, imajući u vidu da je nameštaj u učionicama star, dotrajao i nefunkcionalan, kao i da za njegovu zamenu nema dovoljno finansijskih sredstava.

Zamenik republičkog ministra prosvete je ovom prilikom obećao novac za opremanje dve učionice neophodnim nameštajem. U obilasku predškolskih i školskih prostorija učestvovali su i svi ostali gosti, od kojih je, takođe, zatražena pomoć u rešavanju ovog problema.

Tako je Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu, pre par dana dobila nov nameštaj za kompletno opremanje jedne učionice.

Modernim stolovima i stolicama najviše su se obradovali učenici koji će ovu školsku godinu provesti u osveženoj učionici. Nadamo se da je ovo samo početak preuređivanja škole koja ove godine proslavlja sto godina postojanja. Tom prilikom Ministarstvo prosvete je doniralo 150 hiljada dinara za opremanje još dve učionice, čiju realizacilu očekujemo svakog dana. Nažalost, ostalih pet učionica će morati da sačeka neku drugu priliku kako bi dotrajali nameštaj bio zamenjen, a samim tim i uslovi za rad poboljšani, što bi učenike dodatno motivisalo. Такоđe, učenicima bi puno značilo da dobiju nove table kako bi prostor u kome provode najveći deo dana bio znatno funkcionalniji. U ime nastavnika i zadovoljnih učenika, ovom prilikom se zahvaljujem donatorima iz Subotice, bračnom paru Acin, profesorima Ekonomskog fakulteta u Subotici, inače rodom iz Banatskog Aranđelova, koji su svojim poklonom atmosferu jedne učionice učinili prijatnijom

– istakla je Jelena Pejčić, zamenica direktora škole u Banatskom Aranđelovu.

Nadamo se da će svojim gestom bračni par Acin podstaći i druge ljude dobre volje da, ukoliko su u mogućnosti, pomognu i tako u mnogome doprinesu poboljšanju uslova za pohađane nastave u seoskoj Osnovnoj školi.

Kako zgrada Osnovne škole u Banatskom Aranđelovu ove godine beleži vek postojanja, budući da je izgradnja završena još daleke 1912. godine, ista svakako zaslužuje značajnija infrastrukturna ulaganja u cilju očuvanja njene funkcionalnosti. Time će se obezbediti neophodni uslovi za sprovođenje kvalitetnije nastave, dok je opremanje učionica i kabineta novim nameštajem samo prvi korak na tom putu.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment