Bolji uslovi za rad u predškolskoj ustanovi

Učionica ''osvežena'' novim stolovima, stolicama i radnim delovimaZgrada Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu, u okviru koje se nalazi i Predškolska ustanova „Srećno dete“, ove godine beleži vek postojanja, budući da je izgradnja završena još daleke 1912. godine, pa ista svakako zaslužuje značajnija infrastrukturna ulaganja u cilju očuvanja njene funkcionalnosti.

Čelnici mesne zajednice su u proteklom periodu uložili značajan napor kako bi pomenuti objekat, u godini obeležavanja ovako važnog jubileja, bio „osvežen“ novim nameštajem, što bi svakako doprinelo povećanju kvaliteta nastave u osnovnoj školi, odnosno boravka mališana u predškolskoj ustanovi.

Naravno, najveći problem jeste obezbediti nedostajuća finansijska sredstva za realizaciju pomenutog projekta. 

Međutim, zahvaljujući donatorima iz Subotice, bračnom paru Acin, profesorima Ekonomskog fakulteta u Subotici, inače rodom iz Banatskog Aranđelova, već je opremljena novim nameštajem jedna učionica u školi, o čemu smo ranije pisali.

Novi kutak za razonodu mališanaPočetkom novembra pomenuta porodica Acin donirala je i nameštaj za jednu učionicu u zabavištu.

Tako su za mališane nabavljeni novi stolovi, stolice i ormani, koji će im nesumnjivo povećati užitak boravka u istim, dok će vaspitači biti u mogućnosti da kvalitetnije sprovode nastavu i ostale aktivnosti.

Nov nameštaj u Predškolskoj ustanovi ''Srećno dete''Beskrajnu zahvalnost dugujemo prof. dr Đurici Acin i njegovoj supruzi prof. dr Stanislavi Acin Sigulinski, koju su nam izašli u susret i obezbedili mogućnost da star i dotrajao nameštaj zamenimo novim, kako bi poboljšali uslove boravka mališana u zabavištu. Svakako da danas radimo u daleko prijatnijoj atmosferi, kao i da su mališani motivisaniji za rad, srećni jer imaju priliku da vreme provode u potpuno novom, lepšem okruženju

– istakla je ovom prilikom Mira Acin, članica Saveta mesne zajednice i istovremeno vaspitač u Predškolskoj ustanovi „Srećno dete“.

Nadamo se da će svojim gestom porodica Acin podstaći i druge ljude dobre volje da pomogu pomenutoj ustanovi, ukoliko su u mogućnosti i tako obezbede bolje uslove za rad mališanima.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment