Opremljene još dve učionice

Novi nameštaj za dve učionice u oš "Jovan Jovanović Zmaj"

Podsećanja radi, gost mesne zajednice, tokom prošlogodišnje proslave dana mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, bio je i mr Želimir Popov – tadašnji zamenik republičkog ministra prosvete, zadužen za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja.

Bila je to jedinstvena prilika da članovi Saveta mesne zajednice i direktorica Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, gđa Snežana Bajić, predstave gdinu Popovu uslove u kojima učenici škole u našem selu pohađaju nastavu.

Konstatovano je da su uslovi u školi ispod svakog minimuma, imajući u vidu da je nameštaj u učionicama star, dotrajao i nefunkcionalan, kao i da za njegovu zamenu nema dovoljno finansijskih sredstava.

Zamenik republičkog ministra prosvete je tom prilikom obećao novac za opremanje dve učionice neophodnim nameštajem. U obilasku predškolskih i školskih prostorija učestvovali su i svi ostali gosti, od kojih je, takođe, zatražena pomoć u rešavanju ovog problema.

Tokom prethodne godine (polovinom septembra), zahvaljujući donatorima iz Subotice, bračnom paru Acin, profesorima Ekonomskog fakulteta u Subotici, inače rodom iz Banatskog Aranđelova, opremljena je novim nameštajem jedna učionica u školi. Početkom novembra pomenuta porodica Acin donirala je i nameštaj za jednu učionicu u zabavištu.

Ovih dana je, nakon višemesečnog iščekivanja, stigao i nov nameštaj kojim je opremljeno dve učionicu u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu.

 Nadamo se da je ovo samo početak preuređivanja škole koja je prošle godine proslavila sto godina postojanja. Takođe, drago nam je što je Ministarstvo prosvete doniralo, ranije obećanih, 150 hiljada dinara. Tim sredstvima smo opremili još dve učionice potpuno novim nameštajem. Nažalost, ostale učionice će morati da sačekaju neku drugu priliku kako bi dotrajali nameštaj bio zamenjen, a samim tim i uslovi za rad poboljšani. U ime nastavnika i zadovoljnih učenika, ovom prilikom se zahvaljujem još jednom donatorima iz Subotice, bračnom paru Acin, profesorima Ekonomskog fakulteta u Subotici, inače rodom iz Banatskog Aranđelova, koji su svojim poklonom atmosferu jedne učionice učinili prijatnijom, kao i Ministarstvu prosvete koje je doniralo nameštaj za još dve učionice

– istakla je Jelena Pejčić, pedagoški rukovodilac u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“.

Kako je zgrada Osnovne škole u Banatskom Aranđelovu 2012. godine obeležila vek postojanja, ista svakako zaslužuje značajnija infrastrukturna ulaganja u cilju očuvanja njene funkcionalnosti. Time će se obezbediti neophodni uslovi za sprovođenje kvalitetnije nastave, dok je opremanje učionica i kabineta novim nameštajem samo prvi korak na tom putu.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment