Početak radova u parku

Postavljanje trotoarskih pločaLoše vremenske prilike i snežne padavine proteklih dana odložile su planirani početak radova u parku u Banatskom Aranđelovu.

Tako su radovi na postavljanju trotoarskih ploča u centralnom parku u našem selu otpočeli 25. marta 2013. godine.

Radnici preduzeća „Trivunović-gradnja“ iz Subotice počeli su sa postavljanjem ivičnjaka i popločavanjem trotoarske staze koja kroz park vodi od Doma kulture ka stadionu FK „Slavija“. Takođe, popločavanje će biti izvršeno i neposeredno oko spomenika palim borcima u parku.

Za sada, predviđeni radovi odnose se samo na I fazu uređenja parka, za koju je mesna zajednica izdvojila oko 460 hiljada dinara.

Druga faza uređenja centralnog seoskog parka obuhvatiće radove na postavljanju trotoarskih ploča i kroz sam park, odnosno predviđeno je da popločena staza „prođe“ pokraj svake klupe u parku. Međutim, potrebna finansijska sredstva za radove na II fazi uređenja parka nisu obezbeđena, tako da ćemo na potpuno uređenje parka morati da sačekamo još neko vreme…

Uređenje parka u centru naselja bio je jedan od prioritetnih ciljeva u radu Saveta mesne zajednice a budući da se radi o prostoru koji se nalazi u samom srcu Banatskog Aranđelova nedopustivo je da isti bude zapušten. Tokom dve predhodne godine postavili smo 20-ak novih klupa u parku, kao i novo dečije igralište, dok trenutno radimo na uređenju staza. Međutim, nedostatak potrebnih sredstava nas je primorao da radove na uređenju trotoara u parku sprovodimo fazno… Napomenuo bih još i da je samo za restauraciju spomenika palim borcima u parku potrebno oko 600 hiljada dinara. Imajući to u vidu, jasno je da naša mesna zajednica neophodne radove može izvršiti samo kroz nekoliko faza, odnosno u dužem vremenskom periodu…

– rekao nam je Miloš Teofanov.

Nadamo se da će čelnici mesne zajednice iznaći neophodna finansijska sredstva i istrajati u realizaciji cilja-uređenje seoskog parka, jer nas  sve određuje i predstavlja, između ostalog i stepen uređenosti prostora u centru naselja.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment