Pod pritiskom do novih bodova

Pod pritiskom do novih bodova

Proteklog vikenda odigrano je treće kolo prolećnog dela prvenstva u Potiskoj fudbalskoj ligi.

Ekipe sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo ostvarile su polovičan učinak.

Hajduk je kod kuće poražen od Sloge sa 0:5, dok je Slavija ugostila Jedinstvo i uspela da osvoji nova tri boda.

Podlokanjčani su u prvom delu meča pružili pristojan otpor Slogi, koja je tek sa istekom prvog poluvremena uspela da postigne pogodak i „načne“ borbene domaćine. U nastavku, Hajduk nije imao snage za ozbiljniji otpor, tako da je ekipa iz Ostojićeva dominaciju krunisala sa još četiri pogotka, za konačnih 0:5 (0:1).

Slavija je u proteklom kolu ugostila Jedinstvo iz Srpskog Krstura. Za domaćine pobeda je bila imperativ, nakon teškog poraza od Sloge u Ostojićevu, dok je Jedinstvo u Banatsko Aranđelovo došlo osokoljeno posle dve pobede u isto toliko kola ovog proleća.

Naši momci bili su pod velikim pritiskom, želeći da dokažu da je rezultat iz Ostojićeva posledica nesrećnog spleta okolnosti i činjenice da je Slavija igrala bez nekolicine prvotimaca, što je svakako uticalo na krajnji rezultat (ne umanjujući pri tome pobedu Sloge).

Takođe, visok poraz u drugom kolu maksimalno je mobilisao sve klupske strukture u želji da Slavija trenutnu krizu prevaziđe pobedom i osvajanjem tri dragocena boda…

Od samog početka Slavija je zaigrala čvrsto i angažovano u svim linijama tima, iako je izvesna „stegnutost“ kod igrača, usled straha od potencijalne greške koja bi ekipu verovatno gurnula u ponor, bila vidljiva.

Ipak, naši momci su uspeli da se izbore sa početnim pritiskom i povedu fantastičnim pogotkom Maluckova nakon solo prodora i šuta sa dvadesetak metara u 21. minutu.

Do kraja prvog dela igralo se „tvrdo“ i oprezno, uglavnom na sredini terena.

U drugom poluvremenu Slavija je nastavila sa dobrom i angažovanom igrom, što je i rezurtiralo pogotkom Slavkovića, nakon prekida, u 69. minutu utakmice. Do kraja meča Slavija je uspela da „upasivi“ sve nalete gostiju i tako trijumfuje sa konačnih 2:0.

U pomenutom meču Slavija je nastupala u sledećem sastavu: Nedeljkov – Doro, Krista Elezović, Sabo, Kijac, Nikolić – Maluckov, Radaković (od 50. minuta Balint), Mirko Elezović (od 45. minuta Slavković), Husak (od 75. minuta Jovičin) – Ivić.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment