Takmičenje osnovaca iz engleskog jezika

Rus Žužana i Jelena Pejčić sa najboljim takmičarima

Nastavnica engleskog jezika Žužana Rus organizovala je, 27. maja 2013. godine, takmičenje osnovaca u recitovanju i pevanju na engleskom jeziku.

Nadmetanje je organizovano u Domu kulture u Banatskom Aranđelovu, a učešće je uzelo oko 70-ak učenika Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Banatskog Aranđelova i to u tri kategorije.

U prvoj kategoriji su bili đaci prvog i drugog razreda, u drugoj kategoriji – trećeg i četvrtog razreda i u trećoj kategoriji petog, šastog i sedmog razreda. 

Pošto se za osnovce školska takmičenja iz stranih jezika organizuju samo za učenike osmih razreda, želela sam da na ovaj način motivišemo i učenike nižih razreda da više pažnje posvete učenju engleskog jezika

objašnjava nastavnica Rus.

Takmičenje je otvorila Jelena Pejčić, direktorka Osnovne škole u Banatskom Aranđelovu, koja je kao nastavnica engleskog jezika bila i jedan od članova žirija. Žiri su još činile Silvija Domonkoš, nastavnica mađarskog jezika i Dragana Kurulić, nastavnica srpskog jezika.

U prvoj kategoriji najbolji je bio Milan Mirkov, drugo mesto je osvojila Aleksandra Cvetanović, dok su treća mesto podelili Alen Horvat i Đina Lakićević. U drugoj kategoriji prvoplasirana je bila Adrien Marta, drugi je bio Nemanja Momić a treća Rebeka Hejberger. U trećoj kategoriji prvo mesto je osvojio Robert Kovač, druga je bila Čila Agošton i treći Balaž Lukači.

U okviru takmičenja, izložbu dečijih crteža priredio je Zlatoje Šećerov, nastavnik istorije i zaljubljenik u likovnu kulturu.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment