Aktuelno u LU „Kočovat“

Sanacija Lovačkog doma u Banatskom Aranđelovu

Aktivnosti LU „Kočovat“ pratili smo i tokom prethodnog perioda, ističući sve napore koje rukovodstvo udruženja čini u cilju sanacije i adaptacije Lovačkog doma.

Na konkursu Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu (sektor za energetiku) Lovačkom udruženju „Kočovat“ iz Banatskog Aranđelova dodeljeno je milion dinara

– objašnjava predsednik LU „Kočovat“ Cvetko Jegdić.

Pomenuta sredstva su namenski iskorišćena za kupovinu 16 solarnih panela, koji će biti postavljeni na zgradi Lovačkog doma u selu. Na ovaj način, pomoću pomenutih panela, obezbediće se dogrevanje Lovačkog doma.

U LU „Kočovat“ planiraju da kod pomenutog ministarstva konkurišu i za dodatna sredstva (500 hiljada dinara) za postavljanje solarnih panela.

Proces adaptacije Lovačkog doma tako je ušao u završnu fazu, budući da su preostali još radovi na uređenju unutrašnjosti samog objekta, odnosno opremanje kuhinje i soba.

Tako će, po završetku radova na novim smeštajnim kapacitetima, lovci iz Banatskog Aranđelova znatno obogatiti svoju turističku ponudu, ali i ponudu opštine Novi Kneževac iz domena lovnog turizma.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment