Završen turnir u malom fudbalu

Detalj sa utakmice za treće mesto

Tradicionalni 36. noćni turnir u malom fudbalu u Banatskom Aranđelovu počeo je 26. jula 2013. godine, uz učešće 11 seniorskih i 6 juniorskih ekipa.

Organizator, mesna zajednica Banatsko Aranđelovo, se potrudio i ovoga puta da obezbedi bogate nagrade za najbolje ekipe, kao i tombole za posetioce turnira.

Pored lokalnih ekipa ove godine takmičile su se i ekipe iz Kikinde, Mokrina, Čoke, Sente, Kanjiže i Novog Kneževca.

Nakon uzbudljivih utakmica u grupnoj fazi takmičenja, prolaz dalje obezbedile su najbolje ekipe, dok su se u polufinalu našle ekipe Stella Rossa iz Mokrina, Lazić company iz Čoke, Visoki napon iz Novog Kneževca i Visa prom iz Kanjiže.

Polufinalne utakmice odigrane su 09. avgusta 2013. godine. U prvoj polufinalnoj utakmici ekipa Visoki napon izgubila je od Lazić company sa 0:2, dok je u drugoj polufinalnoj utakmici ekipa Visa prom bila bolja od Stella Rossa, nakon uspešnijeg izvođenja penala, jer je u regularnom delu meča rezultat bio 1:1. 

Utakmica za prvo mesto puna preokretaFinalno veče, 10. avgusta 2013. godine, bilo je više nego uzbudljivo. Prvo je u utakmici za treće mesto i nagradu od 30 hiljada dinara Stella Rossa pobedila ekipu Visoki napon sa 1:0, nakon borbene i izjednačene utakmice.

U finalu snage su odmerile ekipe Visa prom i Lazić company. Već na samom početku ekipa Visa prom je stekla visoku prednost od 3:0 i tada se stekao utisak da Lazić company neće imati snage da se „vrati“ u meč… Međutim, ekipa Lazić company nakon bolnog „otrežnjenja“ uspeva da se potpuno oporavi od početnog udarca i smanji rezultata na 3:2. Ipak, do kraja prvog dela Visa prom postiže još jedan pogodak za 4:2.

Međutim, drugi deo utakmice je protekao u potpunoj inicijativi i nadmoći ekipe Lazić company, koja je uspela da u uvodnim minutama drugog poluvremena nadoknadi rezultatski zaostatak i izjednači na 4:4. U nastavku „drogirana“ ekipa Visa proma kapitulirala je još dva puta, za konačnih Lazić company – Visa prom 6:4 (2:4).

Tako je drugoplasirana ekipa Visa prom osvojila nagradu od 50 a prvoplasirana ekipa Lazić company nagradu od 100 hiljada dinara.

Takođe, finalno veče obeležile su pored vrednih nagrada za takmičare i brojne vredne nagrade na tomboli. Naime, zainteresovanost publike za tombole je takva da za 15 takmičarskih dana turnira mesna zajednica proda i do 4 hiljade tombola, što obezbeđuje sredstva za lepe nagrade svake večeri, kao i zaista vredne nagrade za finalno veče. Tako je i ove godine prva nagrada na tomboli bila bicikl.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment