Rezultati izbora za članove Saveta mesne zajednice

Rezultati izbora

Izbori za članove Saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Novi Kneževac (Novi Kneževac, Banatsko Aranđelovo, Srpski Krstur, Đala i Majdan-Rabe) održani su 20. oktobra 2013. godine a sprovela ih je opštinska Izborna komisija.

Glasanje se sprovodilo na ukupno 14 biračkih mesta.

Na biračkim mestima nije evidentiarana ni jedna primedba u toku glasanja niti je opštinska Izborna komisija u Zakonom predviđenom roku primila bilo kakav prigovor na regularnost glasanja i tok izbora.

U birački spisak opštine Novi Kneževac ukupno je upisano 9719 birača od kojih je na birališta izašlo i glasalo 3275 građana što iznosi 33,7 %. 

Obzirom da je Odlukom o mesnim zajednicama regulisano da je za izbor članova Saveta mesnih zajednica potrebno da se izjasni najmanje 20% birača od broja birača upisanih u birački spisak koji se odnosi na određenu mesnu zajednicu, komisija je konstatovala da su izbori uspeli i da se neće sprovoditi ponovni izbori ni u jednoj izbornoj jedinici odnosno mesnoj zajednici.

Rezultati izbora za članove Saveta mesne zajednice Banatsko Aranđelovo na izborima održanim 20. oktobra 2013. godine u izbornoj jedinici 3. Banatsko Aranđelovo, su sledeći: od ukupno 1455 upisanih glasalo je svega 398 birača, što je 27,35% birača sa pravom glasa. Bilo je 12 nevažećih i 386 važećih listića.

Izborne liste osvojile su sledeći broj glasova: 1. Savez vojvođanskih Mađara-Deže Čejtei 130 glasova, 2. Srpska napredna stranka-Aleksandar Vučić 174 glasa i 3. Demokratska stranka-Dragan Nedeljkov 82 glasa.

Na osnovu broja glasova datih izbornim listama za izbor članova Saveta mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, izborne liste Savez vojvođanskih Mađara-Deže Čejtei i Srpska napredna stranka-Aleksandar Vučić osvojile su po 2 mandata, dok je izborna lista Demokratska stranka-Dragan Nedeljkov osvojila 1 mandat.

Nadamo se da će budući Savet mesne zajednice tokom svog mandata ostvariti bolje rezultate od prethodnog, jer su meštani Banatskog Aranđelova očigledno nezadovoljni učinkom prethodnog saziva, pa su podršku pružili nekim novim ljudima.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment