Lider zaustavljen u Kanjiži, Slavija očajna u Martonošu

Slavija očajna u Martonošu

Proteklog vikenda odigrano je 13. kolo Potiske lige nakon kojeg je došlo do promena u vrhu tabele, budući da je dosadašnji lider Obilić iz Novog Kneževca zabeležio prvi poraz ove jeseni u Kanjiži, bolja je bila ekipa Potisja sa 2:1, što je iskoristila Sloga iz Ostojićeva i zasela na čelo tabele.

Takođe, i situacija u donjem delu tabele se poprilično „zakuvala“, što je samo i definitivni pokazatelj ujednačenosti ekipa u prvenstvu, tako da je svaka prognoza nezahvalna…

Najpre, pomenimo da u 12. kolu Potiske lige ekipe sa područja MZ Banatsko Aranđelovo nisu „upisale“ bodove, Slavija jer je bila slobodna u pomenutom kolu, dok je Hajduk zabeležio novi poraz, ovoga puta od Radničkog u Tornjošu sa 4:1.

Sa druge strane, Hajduk je u kolu za nama uspeo da osvoji bod u duelu sa Jadranom iz Sanada, bilo je 2:2, što su prvi bodovi Podlokanjčana još od prvog kola i iznenađujuće pobede protiv Potisja iz Kanjiže. Nadamo se da je ovaj bod uvod u bolje igre Hajduka u nastavku prvenstva.

Slavija je gostovala Jedinstvu u Martonošu, gde je nakon očajne partije izgubila od više nego skromne ekipe domaćina sa 3:1 (1:1).

Naime, naši momci su dobro otvorili utakmicu pogotkom Maluckova nakon svega desetak minuta igre i potom iznenađujuće „prestali“ da igraju…

Do kraja prvog dela utakmice domaćin je imao terensku inicijativu ali bez konkretne prilike za pogodak, sve do 42. minuta kada je glavni arbitar meča očigledno simuliranje napadača Jedinstva u šesnaestercu Slavije okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Ispostavilo se da je pomenuta sramna odluka arbitra imala daleko veće posledice po ekipu Slavije od gola za 1:1 na poluvremenu, budući da su naši momci pod pritiskom da „moraju“ uzeti tri boda u Martonošu drugi deo utakmice odigrali veoma nervozno, što je rezultiralo greškama u poslednjoj liniji odbrane Slavije nakon kojih su bukvalno poklonjena još dva gola domaćinu, za koje nema opravdanja u lošim sudijskim odlukama.

Za Slaviju su u pomenutom meču nastupali: Nedeljkov – Doro (Lončar od 60. min), Radaković, Kijac, Adrijan Horvat, Sabo – Husak, Jovičin, Ćirić (Atila Horvat od 65. min) – Elezović (Balint od 67. min), Maluckov.

Narednog vikenda Slavija dočekuje Tisu B iz Adorjana, dok Hajduk gostuje u Horgošu.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment