Organska hrana – izvor zdravlja

Organska hrana - izvor zdravljaUdruženje građana „Sećanje na nekog“ organizovalo je u sredu, 18. decembra 2013. godine, još jedno u nizu predavanja na temu proizvodnje organske hrane.

Naime, tribina na temu „Kontrola i setrifikacija organske proizvodnje“, bila je poslednje predavanje iz pomenute oblasti, kojim su i okončane aktivnosti udruženja za ovu godinu.

Kao i nebrojeno puta do sada, gospođa Angelina Dimitrijević se zaista potrudila kako bi zainteresovanim meštanima obezbedila gostovanje istaknutih predavača i stručnjaka iz oblasti organske proizvodnje.

Tako je ovoga puta gost – predvač bila magistar Nadežda Pešić Mlinko, sa Otvorenog univerziteta u Subotici, koja je ovom prilikom održala veoma zanimljivo predavanje o preradi, kontroli i sertifikaciji u organskoj proizvodnji kao i o drugim standardima u pomenutoj oblasti poljoprivrede.

mr Nadežda Pešić MlinkoIspravne metode prerade, kontrole i setifikacije u organskoj proizvodnji manifestuju se kroz proizvodnju kvalitetne hrane, povećane biološke vrednosti, koja se ogleda u povećanom sadržaju vitamina, minerala, gvožđa, omega tri masnih kiselina i sl. Na kraju, organska hrana ne sadrži teške metale i pesticide, koji nepovratno narušavaju naše zdravlje

– istakla je mr Nadežda Pešić Mlinko.

Posetioci ove tribine tako su imali priliku da upotpune svoja znanja iz proizvodnje organske hrane, razmenjujući iskustva sa predavačem.

Izuzetno mi je zadovoljstvo što se interesovanje za organsku poljoprivredu širi i na području severnog Banata, pogotovo među mladima koji treba da budu oslonac održivosti poljoprivrede naše zemlje

– izjavila je na kraju predavanja  mr Pešić Mlinko.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment