Lisice i šakali nadmudrili lovce

Kocovatska lisicaNevreme u subotu nije sprečilo održavanje tradicionalne manifestacije »Kočovatska lisica 2014«, ali je zbog neprohodnih puteva broj lovaca koji su se okupili u Banatskom Aranđelovu bio manji od očekivanog.

U grupnom lovu na lisice i šakale u lovište Kočovat umesto 150 prijavljenih učesnika iz mnogih vojvođanskih mesta izišlo je svega oko 60 lovaca.

Lisice i šakali nadmudrili su lovce pa su se sa terena vratili praznik šaka, jer su im vremenske prilike bile naklonjenije nego učesnicima. Uprvanik lovišta Duško Vranković na povrtaku je raportirao da je sve proteklo u najboljem redu, ali da je divljač bila hitrija i spretnija i izbegla dve karike i dve potkovice, u koje lovci nastojali da ih sateraju.

Prema rečima Vrankovića izlazak na teren po vetru, praćenim snegom i smetovima, bio je težak. Viđeno je pet lisica koje su bile van domašaja lovaca. On dodaje da je evidento da pored lisica ima sve više šakala, koji predstavljaju opasnost za plemenitu divljač, pa su ovdašnji lovci lane odstrelili osam jedinki.

Mi smo se pripremili da dočekamo veći broj učesnika, ali nismo mogli protiv više sile. Mnogi nisu mogli da dođu, ali smo odlučili da manifestaciju ne otkažemo, pa se nadamo da će idući put biti bolje

– kaže predsednik LU „Kočovat“ Cvetko Jegdić.

Bez obzira što nije bilo ulova, po povrtaku sa terena u Lovačkom domu u Banatskom Aranđelovu, priređeno je druženje učesnika uz zajendički ručak i muziku.

Izvor – Milorad Mitrovic, novinar novosadskog lista „Dnevnik“

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment