Slaviji bod sa gostovanja

Obilić NK - Slavija BA

Nastavljena je loša serija rezultata ekipa sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo. Naime, ekipa Hajduka je doživela dva poraze, kako u trećem tako i u četvrtom kolu prolećnog dela prvenstva Potiske lige, dok je Slavija sa dva gostovanja upisala svega bod.

Da je ekipa Hajduka u zaista velikoj krizi, odnosno da mnoge stvari ne funkcionišu u igri tima iz Podlokanja, više je nego jasno posle dva uzastopna, teška poraza. Hajduk je najpre kod kuće izgubio od Tise iz Padeja sa 0:7, dok su u poslednjem kolu, takođe na domaćem terenu, Podlokanjčani izgubili od Obilića iz Novog Kneževca sa 1:9.

Slavija je u trećem kolu gostovala u Novom Kneževcu, gde je pružila pristojan otpor jednoj od najboljih ekipa u prvenstvu. Obilić je bio dominantan tokom čitavog meča, međutim organizovanom i disciplinovanom igrom u odbrani, uz maksimalan angažman svakog pojedinca na terenu, Slavija je uspela da se izbori za častan poraz, bilo je 3:0 (1:0).

U prošlom, četvrtom kolu Potiske lige, Slavija je ponovo gostovala, ovoga puta ekipi Radničkog iz Tornjoša, i uspela da upiše svega bod.

Naime, naši momci su dobro otvorili utakmicu i već posle tridesetak minuta stekli prednost od dva gola, pogotcima Gojkovića i Pejića. U tim momentima se činilo da će Slavija doći do nova, toliko željena, tri boda…

Međutim, u nadokandi prvog dela meča, tokom čitave utakmice nedopustivo loši arbitar dosudio je jedanaesterac za domaćine, nakon više nego očiglednog simuliranja napadača Radničkog. Tako su domaćini smanjili prednost Slavije i na odmor se otišlo sa rezultatom 1:2.

Drugi deo obeležio je, već pomenuti glavni sudija meča, lošim procenama na štetu obe ekipe, što je dovelo do velike tenzije među igračima a rezultiralo nervoznom i rastrzanom igrom na obe strane. Na žalost, u takvoj igri Slavija je prva posustala i grešku gostujuće odbrane kaznila je ekipa Radničkog za konačnih 2:2.

Stiče se utisak da ekipa Slavije ima potencijala, čak i prikazuje solidne igre, međutim, gotovo po pravilu olako rasipa bodove…

Share

1 komentar »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

  1. Komentar Bio na utakmici... :
    8 aprila, 2014 u 08:18

    Moram da istaknem da je glavni sudija meča zaista bio loš, tendenciozno sudeći u korist Radničkog… Penal koji je dosudio za domaćina je skandalozan, pa taj prekršaj nisu videli čak ni domaći navijači! 😉 Takođe, isti sudija je Slaviji dosudio sličan, samo njemu vidljiv, penal i u Martonošu. I tada je Slavija vodila, pa se posle sudijske „intervencije“ sve okrenulo na vodenicu Martonoša… Ovoga puta naši su uspeli da osvoje bod ali uz ovakvo suđenje… Interesantno da ovaj sudija NIKADA nije „delio“ pravdu u Banatskom Aranđelovu… Zanima me da li uvek sudi za domaćine…

Leave a comment