Horgoš preokretom „razmontirao“ Slaviju

Slavija razmontirana u Horgošu

Nakon 21. kola Potiske lige naše ekipe i dalje „čvrsto“ drže pozicije pri dnu tabele.

Hajduk je u 20. kolu bio slobodan, dok je protekolg vikenda tim iz Podlokanja kod kuće odigrao samo nerešeno protiv ekipe Jedinstva iz Martonoša, bilo je 1:1. Tako su Podlokanjčani propustili priliku da poboljšaju svoj bodovni saldo i upišu još jednu pobedu u prvenstvu.

Sa druge strane, Slavija je u 20. kolu ugostila solidnu ekipu Jadrana iz Sanada i odigrala 1:1. Stekao se utisak da su naši momci mogli i morali bolje u ovom duelu, posebno nakon dobrog prvog dela utakmice kada su promašili nekoliko veoma dobrih prilika za gol…

Proteklo kolo Slavija je gostovala u Horgošu, ekipi iz samog vrha tabele.

Iako je gostovala jednoj od boljih ekipa u ligi, Slavija je po ko zna koji put ove sezone pokazala da zaista zna da igra fudbal, ali i da ovoj mladoj ekipi nedostaje iskustva kako bi se utakmica prelomila u trenucima kada je protivnik „drogiran“… 

Naime, naši momci su odigrali odličnih pola sata u prvom delu meča, postigli pogodak i promašili još jednu odličnu priliku nakon čega je usledio mali pad u igri, što je bilo više nego dovoljno za iskusnog protivnika… Tako je u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena Horgoš iskoristio dve početničke greške odbrane Slavije i došao do preokreta. Na odmor se otišlo sa 2:1 za domaćina.

Međutim, Slavija se nije predavala i u prvih dvadesetak minuta drugog dela utakmice viđena je odličana, napadačka, igra što je rezultiralo sa po nekoliko dobrih šansi pred golom obe ekipe. Horgoš je pokušavao da dođe do pogotka koji bi verovatno prelomio meč, dok je Slavija nastojala da dođe do izjednačenja…

Na žalost, Horgoš je prvi uspeo da materijalizuje jednu od svojih prilika, istina posle velike greške golmana Slavije, od koga se to najmanje očekivalo budući da je Nedeljkov jedan od najiskusnijih igrača u gostujućem timu i koji je u dosadašnjem delu prvenstva pružao dobre partije…

Međutim, ubrzo je usledilo još jedno razočarenje za ekipu Slavije, koja posle svega par minuta nakon trećeg pogotka Horgoša nije uspela da realizuje jedanaesterac… Neprecizan je bio Maluckov, što je čini se potpuno slomilo naše momke, tako da je Horgoš u poslednjih nekoliko minuta postigao još dva gola i tako ubedljivo slavio sa 5:1.

I pored poraza Slavije moramo konstatovati da je to bila odlična, veoma uzbudljiva utakmica sa pregršt izglednih prilika pred oba gola koju je, u teniskom žargonu, odlučila „jedna loptica“. Uz malo sportske sreće Slavija je mogla da ako ne pobedi onda bar donese bod sa ovog teškog gostovanja, što je bez obzira na visok poraz, usudiću se reći, i zaslužila po prikazanoj igri.

Ovako, ostaje žal za novim izgubljenim bodovima ali i nada da će ova mlada ekipa Slavije do naredne sezone „preležati“ sve dečije bolesti, da će sazreti i konačno početi da pored dobre igre, beleži i bolje rezultate, što će se materijalizovati kroz veći bodovni saldo i bolji plasman na tabeli.

Za Slaviju su u pomenutom meču nastupali: Nedeljkov – Ćirić, Kakaš (Pejić od 78. min), Sabo, Horvat, Elezović – Maluckov, Radaković, Gojković (Kijac od 46. min) – Jovičin (Doro od 55. min), Husak.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment