Kraj neuspešne sezone

Sloga - Slavija (detalj sa utakmice)

Proteklog vikenda odigrano je poslednje 30. kolo Potiske lige i tako je završena još jedna sezona bez značajnijeg uspeha za ekipe sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo.

Najpre da se kratko osvrnemo i na rezultate naših ekipa na prethodne dve utakmice. Slavija je kod kuće u 28. kolu pobedila Jedinstvo iz Martonoša sa 4:1, dok je Hajduk u Sanadu izgubio od domaćeg Jadrana sa 2:1.

U pretposlednjem kolu obe naše ekipe doživele su veoma teške poraze. Hajduk je kod kuće izgubio od odlične ekipe Horgoša sa 3:8, dok je Slavija neprijatno iznenadila izgubivši na gostovanju u Adorjanu od skromne ekipe Tise sa 8:1.

Naime, Hajduk je na poslednjem ovosezonskom gostovanju pobedio ekipu Šampiona u Oromu sa 3:0, dok je Slavija odigrala protiv prvaka Sloge iz Ostojićeva 2:5. 

U viši rang takmičenja, Subotičku područnu ligu, plasirale su se ekipe Sloge iz Ostojićeva, Obilića iz Novog Kneževca i Potisja iz Kanjiže.

Za sledeću sezonu nezvanično su najavljene velike promene u sistemu takmičenja, tako da će se verovatno Potiska liga „podeliti“ na dve manje lige, pri čemu će jednu činiti ekipe iz opština Novi Kneževac i Čoka, a drugu ekipe iz opština Kanjiža i Senta.

Ukoliko zaista dođe do novog sistema takmičenja, siguran sam da će kvalitet fudbala biti na znatno nižem nivou i to u svakoj od planiranih „novih“ liga. Verujem da je prvenstvena trka u kojoj učestvuje veći broj ekipa, iz više različitih opština, što je danas slučaj, daleko zanimljivija kako za gledaoce, tako i za same igrače. Međutim, čelnici međuopštinskog fudbalskog saveza kao razlog za promenu sistema takmičenja navode smanjenje troškova takmičenja, budući da su svi klubovi u teškoj finansijskoj situaciji… Videćemo šta će nam doneti sledeća sezona

– rekao nam je Nedeljko Popov, predsednik Skupštine fk „Slavija“.

Takođe, za predstojeće leto najavljena je i vandredna Skupština kluba, sa ciljem da se izabere novo rukovodstvo i predsednik FK „Slavija“. 

Konačnu tabelu, kao i postignute rezultate u 30. kolu Potiske lige možete pogledati ovde.

Za kraj, Slaviji i Hajduku želimo više sportske sreće i uspeha u narednoj takmičarskoj sezoni.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment