Seoska slava obeležena u Banatskom Aranđelovu

Dvorište Dragana Torbice

Mesna zajednica Banatsko Aranđelovo, u opštini Novi Kneževac, obuhvata i sela Podlokanj i Siget. Predsednik Saveta MZ Banatsko Aranđelovo Dragan Nedeljkov naglašava da su sredstva kojima se raspolaže skromna, ali da se naglasak daje na uređenje sva tri naselja.

U Sigetu je, kaže, upravo počela dugo očekivana rekonstrukcija vodovodne mreže.

Žao nam je što sve započete projekte nismo u stanju da realizujemo zbog nedostatka sredstava. Imamo obećanja NIS-Naftagasa da će nam obezbediti desetak bunara za snabdevanje vodom u našem ataru, a očekujemo i da se obnovi saobraćajnica do Podlokanja. Izgradnja rekreacionog centra „Banja” zapela je upravo zbog vode, pa se nadamo da će se ona obezbediti posle dogovora sa NIS-Naftagasom. Ima zainteresovanih da ovaj kompleks od oko sedam hektara na interesantnoj i dobroj lokaciji uzmu u zakup za uređenje sportsko-ribolovačkog jezera. Projekti su urađeni, međutim, nedostaje nam lokacijska dozvola koju od nadležnog opštinskog organa Novog Kneževca čekamo već godinu dana

– ukazuje Nedeljkov.

Dan sela i hramovnu slavu Sabor svetog arhangela Gavrila pratile su u Banatskom Aranđelovu prigodne priredbe. Meštani su crkvu zatekli okrečenu, a zamenjena su i ulazna vrata. Svečano je bilo na dodeli priznanja u tradicionalnoj akciji Mesne zajednice Banatsko Aranđelovo za proglašenje najuređenijih dvorišta i prostora ispred kuća.

Prema odluci žirija u kome su bile Mira Lazin, Rozalija Agošton i Valerija Krstić, prva nagrada za najuređenije dvorište pripala je Draganu Torbici, druga Bogdani Nešić i treća Angelini Dimitrijević. Za najuređeniji prostor ispred kuće prva nagrada dodeljena je Radovanu Vrugiću, druga Valeriji Remete i treća Lovačkom udruženju „Kočovat” za uređen prostor ispred Lovačkog doma.

Aktiv žena Banatskog Aranđelova priredio je izložbu ručnih radova, na kojoj se nagrade uvek dodeljuju na osnovu glasova posetilaca. Ovog puta najviše glasova i sve tri nagrade za rukotvorine pripale su Ani Gomboš.

U hladovini parku u centru sela 39 kulinarskih ekipa takmičilo se u kuvanju riblje čorbe za „Zlatni kotlić Banatskog Aranđelova 2014”. Prema oceni žirija kojim je rukovodila Mira Acin, pobednički pehar za najukusniju čorbu dodeljen je Andriji Kosta iz Banatskog Aranđelova. Povodom dana sela organizovan je i noćni turnir u malom fudbalu, sa devet seniorskih i šest kadetskih ekipa iz ovog i okolnih mesta.

Izvor – Milorad Mitrović, novinar novosadskog lista „Dnevnik“

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment