„Kopakabana“ najbolja u završnici

Kopakabana

Proteklog vikenda, nakon tri takmičarske nedelje, završen je 37. tradicionalni noćni turnir u malom fudbalu u organizaciji mesne zajednice Banatsko Aranđelovo.

Ove godine odziv ekipa bio je slabiji nego što se očekivalo, pa je tako učešće na turniru uzelo svega 8 seniorskih ekipa.

Zbog malog broja ekipa, takmičenje je organizovano po bod sistemu, gde je igrao svako sa svakim, pa su ekipe plasirane od 1. do 4. mesta nakon prvog dela takmičenja razigravale za naslov najbolje ekipe.

Tako su u petak, 15. avgusta 2014. godine, odigrane polufinalne utakmice između „Bratore“ iz Mokrina i „Galaktikosa“ iz Novog Kneževca, odnosno „Kornera“ iz Ostojićeva i „Kopakabane“ iz Novog Kneževca.

OrganizatoriU prvoj polufinalnoj utakmici, nakon boljeg izvođenja sedmeraca, u finale se plasirala ekipa „Galaktikosa“. Rezultat u regularnom delu meča bio je 1:1.

Druga polufinalna utakmica nije opravdala očekivanja, imajuću u vidu da je izostala neizvesnost, jer je ekipa „Kopakabane“ rutinski savladala „Korner“ sa 3:0.

U finalnoj večeri, najpre je odigrana utakmica za treće mesto u kojoj su se sastale ekipe „Kornera“ i „Bratore“. Momci iz Ostojićeva su bili bolji, te zasluženo slavili sa 2:0.

Utakmica za prvo mesto i naslov najbolje ekipe 37. tradicionalnog noćnog turnira u malom fudbalu, odigrana je između novokneževačkih ekipa. „Kopakabana“ je relativno lako i više nego ubedljivo savladala ekipu „Galaktikosa“ sa 4:0.

Najbolji igračU konkurenciji juniorskih ekipa, najbolja je bila ekipa „Boka juniorsa“, drugo mesto zauzela je „Stara dama“, dok je treća bila ekipa „Još ovaj put“.

Najbolje ekipe u seniorskoj konkurenciji osvojile su vredene novčane nagrade. Prvo mesto je nagrađeno sa 90, drugo sa 45 a treće sa 25 hiljada dinara.

Kada je reč o juniorskim ekipama, najbolji su nagrađeni sa 10, drugoplasirani sa 6 a trećeplasirani sa 3 hiljade dinara.

Zaista smo se potrudili da, uprkos veoma teškoj finansijskoj situaciji, organizujemo i ove godine turnir u malom fudbalu i verujem da meštani Banatskog Aranđelova imaju razloga za zadovoljstvo, nakon tri takmičarske nedelje. Inače, kao i prethodnih godina organizaciju turnira je pomoglo više od trideset sponzora, kojima se ovoga puta zahvaljujem ispred mesne zajednice Banatsko Aranđelovo. Bez njihove pomoći ne bi bilo moguće obezbediti vredne nagrade za takmičare, kao ni bogate tombole za posetioce turnira. Tako smo ove godine na tomboli imali tri bicikla i mnoštvo drugih, vrednih, robnih nagrada

– istakao je Rade Gojković, organizator turnira u malom fudbalu.

Na samom kraju, potrebno je istaći i da je za najboljeg igrača ovogodišnjeg turnira u malom fudbalu proglašen Stanislav Sarapa iz pobedničke ekipe „Kopakabana“. Sarapa je nagrađen ikonom Svetog Nikole, dar Milivoja Bate Klepića.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment