Hajduk bolji nakon penala

Hajduk bolji posle penala

Proteklog vikenda u Banatskom Aranđelovu odigrana je utakmica u okviru kup takmičenja, između domaće Slavije i Hajduka iz Podlokanja.

Nakon više nego uzudljive utakmice, pune preokreta, odluka o pobedniku pala je posle izvođenja jedanaesteraca.

Znatno pojačana u odnosu na prethodnu sezonu, ekipa Hajduka je mnogo bolje i odlučnije otvorila utakmicu, preuzevši inicijativu i atakujući ka golu domaćina.

Ekipa Slavije i ove godine pretrpela je nekoliko izmena, ali se u osnovi i dalje radi o jednoj mladoj ekipi od koje se uspešniji rezultati mogu očekivati tek u budućnosti.

Hajduk je svoju bolju igru u prvom delu utakmice krunisao golom u 33. minutu. Napadač gostujuće ekipe, Petrović uspeo je da kazni smušenost u odbrani Slavije i rutinski savlada golmana Nedeljkova.

Drugi deo meča bio je znatno zanimljiviji. Slavija je igrala hrabrije, pritiskala gostujuću odbranu i kao plod bolje igre usledila su dva brza pogotka Kakaša i Maluckova. Tako je nakon 15 minuta igre u drugom poluvremenu Slavija vodila sa 2:1.

Nedugo posle vodećeg gola Slavije usledilo je izjednačenje, ponovo je nakon gužve u šesnaestercu domaćih najspretniji bio Petrović.

Sam finiš utakmice obeležila su još dva pogotka, po jedan na obe strane. Najpre je Hajduk poveo golom Pantelina iz slobodnog udarca, dok je konačan rezultat postavio Maluckov.

Budući da je konačan rezultat bio 3:3 a kako se igrala utakmica u okviru kup takmičenja, pobednik je odlučen nakon izvođenja jedanaesteraca.

Igrači Hajduka su bili koncentrisaniji i precizniji, pa je nakon izvođenja penala krajnji rezultat bio 4:2 za gostujuću ekipu, koja je na ovaj način obezbedila prolaz u naredno kola kupa OFS Novi Kneževac – Čoka.

Na samom kraju napominjemo da prvenstvena trka, za sezonu 2014/2015, počinje prvog vikenda u septembru, odnosno u nedelju 07.09.2014. godine.

Međutim, predstojeće prvenstvo pretrpelo je izvesne promene, budući da je međuopštinska Potiska liga od ove sezone podeljena na dve manje lige i to opštinske fudbalske lige Novi Kneževac-Čoka, odnosno Kanjiža-Senta.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment