Slavija lider prvenstva

JOVICA VASILIC I ALEKSANDAR SIMICProteklog vikenda, 05. oktobra 2014. godine, odigrano je 5. kolo Međuopštinske fudbalske lige Novi Kneževac-Čoka.

Ekipe sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo ostvarile su polovičan učinak, budući da je Slavija zabeležila pobedu, dok će Hajduk priliku za osvajanje novih bodova morati da potraži u narednim utakmicama.

Hajduk se sa teškog gostovanja u Đali vratio poražen, bolja je bila ekipa domaćeg Graničara, pobedivši Podlokanjčane sa 3:0.

Sa druge strane, Slavija je kod kuće uspela da zabeleži tri nova boda iz duela sa odličnom ekipom Tise iz Padeja, pobedivši goste rezultatom 2:0 (1:0).

Utakmicu je obeležila igra u visokom ritmu, gde su igrači obe ekipe bili veoma motivisani u nastojanju da zabeleže pobedu ili bar dođu do jednog boda. Tako je viđena zanimljiva utakmica, sa pregršt čvrstih startova na sredini terena, puno trčanja i svega nekoliko izglednih prilika za pogodak, sa obe strane.

Gostujuća ekipa je na samom početku utakmice imala blagu inicijativu i nešto veći posed lopte, uz par ozbiljnijih akcija ka golu Slavije, koje su domaćini uspešno osujetili, tako da nije bilo većih problema za golmana Nedeljkova.

U nastavku Slavija uspostavlja ravnotežu na sredini terena i nakon jedne odlične akcije domaćini postižu pogodak preko Markija, na asistenciju Slavkovića. Igrao se 32. minut meča.

Do kraja prvog dela i Tisa je imala jednu odlučnu priliku za pogodak ali je gostujući napadač iz izgledne situacije šutirao visoko preko gola…

Drugi deo utakmice obeležila je ravnopravna igra, bez većih prilika. Stekao se utisak da su domaći zadovoljni prednošću, pa su u nastavku vrebali grešku gostujuće ekipe, koja sa druge strane nije uspevala da ozbiljnije pripreti golu Slavije.

Ipak, Slavija uspeva da do kraja meča realizuje još jednu sjajnu priliku i postigne gol preko mlađanog Jovičina, koji je neodbranjivo tukao sa ivice peterca za konačnih 2:0 u 76. minutu.

Slavija je tako zabeležila i treću pobedu iz isto toliko utakmica, pa se trenutno, zbog bolje gol razlike, nalazi na vodećoj poziciji Međuopštinske fudbalske lige Novi Knežebvac-Čoka ispred Graničara iz Đale.

Za Slaviju su u pomenutom meču nastupali: Nedeljkov – Doro, Kijac, Sabo, Pejić, Remete – I.Husak (od 83. min Kakaš), Slavković, J.Husak – Elezović (od 48. min Jovičin) i Marki (od 81. min Horvat).

U narednom kolu Slavija gostuje ekipi Jadrana u Sanadu, dok Hajduk kod kuće dočekuje Tromeđu.

Nadamo se da će ekipe Slavije i Hajduka pružati još bolje partije u nastavku prvenstva.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment