Nastavak radova na vodovodnoj mreži u Sigetu

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sigetu

Početkom meseca nastavljeni su radovi na vodovodnoj mreži u Sigetu. Dodatnih 300 metara cevi biće zamenjene novim-većeg prečnika, u delovima ulica Đure Pucara i Partizanska.

Prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju Siget završena je tokom septembra ove godine, kada su nove cevi postavljene u ulici Vuka Karadžića, u delu ulice Vojvode Mišića, na desnoj i delu leve strane ulice Ive Lole Ribara.

Izvođač radova je JKP „7. oktobar“ iz Novog Kneževca.

Opština Novi Kneževac je iz sopstvenih sredstava uložila 872 hiljade dinara kako bi se nastavila rekonstrukcija. Prethodno je iz opštinskog Budžeta izdvojeno 1,3 miliona dinara, dok je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansirao projekat sa 3,9 miliona dinara. Završetkom radova koji su u toku, biće obnovljeno ukupno 1.989 metara vodovodne mreže i utrošeno približno 6 miliona dinara

– navodi Ivan Živanov, član Opštinskog veća resorno zadužen za komunalne poslove.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u Sigetu rađena je zbog smetnji u isporuci vode i slabog pritiska u dotoku vode do domaćinstava.

Ulaganjem u obnovu vodovoda biće rešen višegodišnji problem meštana Sigeta. Zamenom cevi većeg prečnika, za sada je poboljšano vodosnabdevanje u 65 domaćinstava.

Za rekonstrukciju vodovoda u celom naselju, izgradnju potisnog vodovoda od Banatskog Aranđelova do Sigeta, te zatvaranje prstenova, potrebno je još oko 8 miliona dinara.

Lokalna samouprava nedavno je konkurisala na konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukciju vodnih objekata u državnoj svojini, koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Na taj način mogao bi se obezbediti deo novca potreban za kompletnu obnovu vodovoda u Sigetu.

Izvor – „Novokneževačke novine“

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment