Otvorena gostiona „Zlatni pet’o“

Gostiona ''Zlatni pet'o'' - Banatsko Aranđelovo

Roditelji Milivoja Lauševa su poreklom iz Banatskog Aranđelova, a on je, izučivši za konobara u Salcburgu (Austrija), službovao u Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Vratio se u Banatsko Aranđelovo sredinom osamdesetih godina prošlog veka da bi, kasnije, otvorio gostionicu „Petlić“ koja od tada radila sa prekidima, a on je, u međuvremenu, po potrebi, konobarisao po belom svetu.

Vremena su, nekada, bila mnogo bolja, a njegov zanat je bio cenjena profesija.

Zatvorio sam pređašnji lokal „Petlić“, da bih, počev od oktobra ove godine, na novoj lokaciji, otvorio gostionu „Zlatni pet’o“, koji se nalazi na ulazu u Banatsko Aranđelovo, na samom ćošku, u ulici „9. januara“ br.110, na mestu bivšeg bifea „Smederevo“, koji su meštani nazivali po nadimku vlasnika Dušana Jočića – „Kod Prnjara“

– kaže Laušev.

Naš sagovornik naglašava da je posao konobara i gostioničara težak, ali ga on voli. Bitna odrednica te profesije jeste i znati slušati goste, te biti svojevrsni psiholog.

Otvorio sam gostionu, pošto želim da zadovoljim potrebe meštana ali i klijentele iz cele Vojvodine, pa i Srbije, koja zna da prepozna kvalitet, uslugu, enterijer, profesionalizam i ljubaznost.

Radeći u ugostiteljstvu četiri decenije krao sam, kojekuda, i zanat kuvara, tako da u lokalu nudim i hranu koju sam pripremam. Na meniju je domaća i mediteranska kuhinja, po porudžbini. Inače sam gurman i smatram da ko voli da pojede dobar zalogaj mora da nauči i da primrema hranu. Imam mnogo ideja ali mi je potrebno vreme da ih realizujem. Gostima ću ponuditi, recimo, da kod mene prirede svinjokolj ili pripreme zimnicu na starinski način… Osposobiću jedan apartman za prenoćište gostiju i na taj način će biti obogaćena turistička ponuda Banatskog Aranđelova

– ističe Laušev.

Inače, lokal radi od 17 časova do jedan sat posle ponoći.

Milivoj sam obavlja sve poslove, a pored ića i pića gosti vikendom mogu da uživaju u živoj svirci. Tokom raspusta biće angažovan i di džej, za zabavu mladih, a planirane su i večeri tamburaške muzike.

Izvor – Novokneževačke novine

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment