Sredstva za nastavak izgradnje vodovoda

Nastavak izgradnje vodovodne mreže na Sigetu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodelio je našoj opštini 6,1 milion dinara za nastavak izgradnje vodovodne mreže u Sigetu.

Sredstva su dobijena putem Konkursa za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisao je 05. decembra 2014. godine ugovore sa predstavnicima šest vojvođanskih opština.

Inače, na konkurs za sufinasiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini prijavile su se 23 vojvođanske opštine, dok su novac, u ukupnom iznosu od 23,9 miliona dinara, dobile opštine Bačka Palanka, Opovo, Novi Kneževac, Srbobran, Senta i Novi Bečej. Pomenute opštine kojima je odobren novac iz pokrajinskog budžeta, u obavezi su da u realizaciju projekta ulože 15% sopstvenih sredstava.

Da podsetimo, do sa je u radove na izgradnji vodovodne mreže na Sigetu uloženo blizu 6 miliona dinara. Nadležni pokrajinski sekretarijat sufinasirao je projekat sa 3,9 miliona dinara, dok je iz opštinskog budžeta utrošeno oko 2,1 miliona dinara. Tako je obnovljeno ukupno 1.989 metara vodovodne mreže, a vodosnabdevanje poboljšano je u 65 domaćinstava.

Izvor – Novokneževačke novine

 

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment