Zamena kotla u Osnovnoj školi

Kotao na pelete

Opština Novi Kneževac je u cilju osavremenjavanja svojih obrazovnih ustanova i unapređenja uslova rada u istim, aplicirala kod Pokrajinskog sekretarijata za energetiku po osnovu Konkursa za dobijanje bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja biomase za proizvodnju toplotne energije u javnim ustanovama.

Tako su putem pomenutog Konkursa za Osnovnu školu „Jovan Jovanović Zmaj“, ogranak u Banatskom Aranđelovu, obezbeđena sredstva za nabaku novog, savremenog, kotla na pelete velikog kapaciteta.

Ukupna vrednost projekta iznosi 3.319.500,00 dinara + pdv, dok su po osnovu Konkursa za dobijanje bespovratnih podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja biomase za proizvodnju toplotne energije u javnim ustanovama, dobijena sredstva u iznosu od 2.622.405,00 dinara.

Nedostajuća sredstva obezbediće opština Novi Kneževac, budući da se radi o sufinansirajućem projektu.

Inače, projektnom dokumentacijom predviđeno je da se pored zgrade Osnovne škole u Banatskom Aranđelovu, putem novog kotla na pelete greje i zrgada Doma kulutre u Banatskom Aranđelovu, u sklopu koje se nalaze fiskulturna sala, svečana sala mesne zajednice, biblioteka, prostorije KUD-a „dr Gavrilo Pekarović“…

Na svečanom potpisivanju ugovora, 26. decembra 2014. godine u Pokrajinskoj vladi, prisustvovali su Snežana Bajić (direktorica Osnovne škole), Saša Neckov (član Opštinskog veća za obrazovanje, sport, omladinu i turizam) i Predrag Berić (Pokrajinski poslanik).

Projekat zamene postojećeg novim kotlom na pelete, planirano je da se realizuje najkasnije do 15. juna 2015. godine.

Tako će škola u Banatskom Aranđelovu do leta dobiti najsavremeniji kotao za grejanje na teritoriji Opštine Novi Kneževac.

Share

1 komentar »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

  1. Komentar кlepić ljiljana :
    30 decembra, 2014 u 11:16

    Za svaku pohvalu

Leave a comment