Sportske sekcije u školi

Sport u škole

Od nedavno ponovo se u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu, zahvaljujući naporima mesne zajednice Banatsko Aranđelovo i nastavnika fizičke kulture u pomenutoj školi Đurin Nenada, organizuju sportske sekcije.

Naime, sportske sekcije održavaju se dva puta nedeljno, u cilju pravilnog razvoja i unapređenja zdravlja školske dece.

Namera čelnika mesne zajednice i nastavnika Đurina jeste da podstaknu mlade da više svog slobodnog vremena posvete sportskim aktivnostima, da pravilno razvijaju telo, više međusobno druže i unapređuju svoje veštine u određenim sportskim disciplinama.

Mesna zajednica je preuzela na sebe obavezu da obezbedi određene nedostajuće sportske rekvizite, kako bi se obezbedili neophodni preduslovi za rad u sekcijama, pa će tako u nastupajućem periodu biti obezbeđene lopte, mreže, markeri za treninge i sl.

Angažovanjem mališana kroz različite sportske sekcije, poput fudbala, košarke, odbojke, rukometa, po kojem je naše selo nekada bilo nadaleko poznato, te drugih sportova, obezbeđuje se i nova baza za dalji razvoj i unapređenje sporta u selu, možda i osnivanje nekog novog sportskog kolektiva, što je od izuzetnog značaja, budući da trenutno egzistira samo fudbalski klub „Slavija“.

Ne tako davno u osnovnoj školi postojala čak i streljačka sekcija, sa desetak vazdušnih pušaka, ali smo nemarom svih nas, dopustili da se ugase čak i „popularnije“ sportske sekcije, tako da nije bilo nikakvih sportskih aktivnosti mimo onih na časovima fizičke kulture.

Nadamo se da će mesna zajednica, škola i nastavnici ovoga puta istrajati u nameri da deci obezbede mogućnost da treniraju, unapređuju svoje talente, takmiče se i druže i izvan nastave u školi.

 

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment