Novi uspeh Zorane Momić

Femus 2015

Zorana Momić je na ovogodišnjem Femus-u, održanom 02. marta 2015. godine, zabeležila zapažen rezultat i tako opet potvrdila da izrasta u sjajnu flautiskinju.

Femus je festival umetničke muzike internacionalnog karaktera, koji okuplja učenike i profesore nižih i srednjih muzičkih škola iz Srbije i inostranstva.

Organizator Femusa je Udruženje „Electe“ a domaćin festivala je Muzička škola Subotica.

Pored istaknutih muzičkih pedagoga i solista, festival promoviše i mlade, još neafirmisane umetnike, koji poseduju potrebne kvalitete i umetničku kreativnost.

Zorana Momić - Femus 2015Na ovogodišnjem Femus-u članovi žirija bili su istaknuti muzički pedagozi i solisti iz Mađarske i Slovenije, prof. Jože Kotar, prof. Levente Puškaš i prof. Matej Zupan.

Pravo učešća u takmičarskom delu programa imali su učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz zemlje i inostranstva, koji su se takmičili u tri discipline: flauta, klarinet i saksofon.

Rang lista sa takmičenjaZorana je i ovoga puta briljirala, pa je tako osvojila prvu bronzanu nagradu sa osvojenih 96 bodova.

Mlada flautistkinja trenutno pohađa Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ u Novom Sadu, gde unapređuje svoje znanje i nadograđuje nesporni talenat u klasi profesorice Jasne Marković Vujanović.

Sigurni smo da je pomenuti uspeh još samo jedan u nizu sjajnih dostignuća koja će na polju muziciranja na flauti Zorana dosegnuti u budućnosti.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment