Završena sanacija svlačionica

Novi bojleri

Ovih dana završeni su radovi na sanaciji klupskih prostorija FK „Slavija“ u Banatskom Aranđelovu.

Radovi na ovom projektu sprovedeni su u periodu od 10. februara do 17. aprila tekuće godine, a izvođač građevinskih i zanatskih radova bilo je javno komunalno preduzeće „7. oktobar“ iz Novog Kneževca.

Naime, FK „Slavija“ je u decembru 2014. godine po osnovu Konkursa za sufinansiranje sanacije, adaptacije ili opremanja sportskih objekata kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu dobio 300 hiljada dinara za sanaciju pomoćne zgrade na stadionu, odnosno za renoviranje klupskih svlačionica.

Novi tuševiUkupna vrednost izvršenih radova bila je nešto više od 386 hiljada dinara, tako da je fudbalski klub, uz pomoć mesne zajednice Banatsko Aranđelovo i opštine Novi Kneževac, uspeo da prikupi nedostajuća sredstva i tako obnovi klupske svlačionica nakon više od dve decenije, kada je ovaj objekat poslednji put bio „osvežen“.

Nakon više od dvadesetak godina uspeli samo, zahvaljujući sredstvima dobijenim od Pokrajinskog sekretarijata za sport i pomoći lokalne samouprave, da u većoj meri saniramo klupske svlačionice. Tako su izvršeni radovi na demontaži vodovodnih cevi, postojećih sanitarija i zidnih pločica, zatim izvršena je nabavka i ugradnja zidnih i podnih keramičkih pločica prve klase u lepku, unutrašnjost svlačionica je obojena posnom bojom i izvršena je nabavka i ugradnja PVC vodovodnih cevi, propusnih ventila, slavine za veš mašinu, električnih bojlera, tuševa, WC šolje i sl. Zaista smo se potrudili da u okviru raspoloživih sredstava renoviramo što više prostorija u objektu

– istakao je tehnički sekretar FK „Slavije“ Rade Gojković.

Nove pločiceSanacijom i renoviranjem postojećih klupskih prostorija, odnosno pomoćnog objekta na fudbalskom igralištu, koji obuhvata svlačionice i kupatila za domaću, gostujuću ekipu i sudije, kao i prostor za delegata, iste su osposobljene za funkcionalnu upotrebu, odnosno obezbeđen je minimum uslova za nesmetano obavljanje svih klupskih funkcija u svrhu takmičenja.

Imajući u vidu činjenicu da je fudbalski klub u ovom momentu jedini aktivni sportski klub u Banatskom Aranđelovu, koji uz sve probleme uspeva da „preživi“ i takmiči se, te da kao takav okuplja omladinu, jasan je značaj ovog infrastrukturnog projekta.

Okrečene svlačioniceMeđutim, sanacija unutrašnjosti svlačionica nije ni izdaleka završena, jer je za potpunu sanaciju pomenutog objekta potrebno još izvršiti zamenu krovne konstrukcije i krovnog pokrivača, zamenu stolarije, popločavanje podnim pločicama svlačionice, zamenu ograde oko stadiona i sl.

Pomenuti radovi čekaće neka „srećnija vremena“, važno je da se napokon krenulo sa ulaganjem u ovaj objekat, pa se nadamo da će uprava kluba u saradnji sa mesnim čelnicima uspeti da, u nastupajućim godinama, obezbedi i sredstva neophodna za završetak radova na sanaciji stadiona i klupskog objekta.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment