Polovičan učinak Slavije i Hajduka

Prvenstveni dueli

Proteklog vikenda odigrano je 13. kolo Međuopštinske fudbalske lige Novi Kneževac-Čoka, koje su obeležile pobede Slavije i Hajduka, kao i prvi ovogodišnji remi trenutnog lidera prvenstva Graničara iz Đale.

Na samom početku, osvrnućemo se ukratko i na prethodno kolo odigrano 19. aprila 2015. godine, koje nije bilo uspešno za ekipe sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo.

Naime, Slavija je doživela težak poraz od Tise u Padeju, od čak 5:0. Do isključenja Maluckova, koji je dobio crveni karton zbog prigovora u 25. minutu utakmice, Slavija se dobro držala na ovom po nju uvek neugodnom gostojućem terenu, ali sa igračem manje naši momci nisu imali šanse da pariraju odličnim domaćinima.

Sa druge strane, Hajduk je u prošlom kolu kod kuće ugostio lidera iz Đale i pružio dobru partiju, što ipak nije bilo dovoljno za više od časnog poraza, na kraju je bilo 2:4 za gostujuću ekipu. 

Proteklo kolo je zato bilo uspešno za obe naše ekipe, budući da je Slavija kod kuće pobedila odličnu ekipu Jadrana iz Sanada sa 1:0 (1:0), dok je Hajduk u derbiju začelja dobio Tromeđu u Majdanu, sa 1:5 (1:3).

Gol odluke u Banatskom Aranđelovu za Slaviju je postigao kapiten Elezović, nakon što je vešto iskoristio grešku gostujuće odbrane u 12. minutu. U nastavku je viđena uzbudljiva utakmica, sa po nekoliko izglednih šansi na obe strane. Sam kraj meča obeležio je snažan pritisak gostiju, u nameri da dođu do izjednačenja ali su domaćini uspeli da zadrže vođstvo stečeno u uvodnim minutama utakmice.

Hajduk je u Majdanu kao gost uspeo da savlada ekipu Tromeđe, sa ubedljivih 1:5. Naime, Hajduk je i u prethodna dva kola igrao dobro, postigao po dva pogotka protiv Slavije, odnosno Graničara, pa ipak izgubio te utakmice… Stiče se utisak da je danak za pomenute neuspehe platila ekipa Tromeđe, koja nije mogla da parira raspoloženim Podlokanjčanima.

U narednom kolu, Slavija gostuje u Srpskom Krsturu ekipi Jedinstva, dok će Hajduk biti slobodan.

Ostale rezultate, kao i trenutnu tabelu, možete pogledati ovde.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment