Slavija posustaje u prvenstvenoj trci

Porazi Slavije

Prvenstvenu trku tokom prva dva vikenda u maju 2015. godine obeležila su dva poraza Slavije u direktnim susretima sa glavnim konkurentima za najviši plasman na tabeli.

Sa druge strane, Hajduk je u 14. kolu bio slobodan, dok je prethodnog vikenda kod kuće izborio bod u duelu sa favorizovanim Jedinstvom, bilo je 2:2.

Slavija je najpre na gostovanju Jedinstvu u Srpskom Krsturu, u okviru 14. kola međuopštinske fudbalske lige Novi Kneževac-Čoka, izgubila sa 2:0 (1:0).

Iskusnija ekipa Jedinstva znalački je iskoristila svaku grešku naših momaka i došla do vrlo značajne pobede u borbi za najviši plasman. Međutim, po prikazanoj igri Slavija je zaslužila da se, sa ovog teškog gostovanja, vrati bar sa jednim bodom, ali je nedostatak sportske sreće i koncentracije u završnici pred golom domaćina, naše momke stajao poraza.

Priliku za popravni, igrači Slavije imali su u proteklom kolu, kada su kod kuće ugostili trenutnog lidera na tabeli, ekipu Graničara iz Đale.

Slavija je bila dominantna ekipa tokom većeg dela meča, ali su gosti, iako opredeljeni pre svega na odbranu sopstvenog gola, uspeli da odnesu sva tri boda iz Banatskog Aranđelova, pobedivši domaćina sa 0:2 (0:0).

Tako je ekipa Slavije, po nepisnom pravilu, surovo kažnjena za sve promašaje tokom meča, odnosno Graničar je uspeo da pobedi iako je, po prikazanoj igri, bio nadigran…

Ipak, kako se fudbal igra u golove, jasno je da će napadači Slavije morati da poboljšaju realizaciju ukoliko žele da bolju igru tokom utakmice krunišu pobedom…

Ovako, Slavija je i definitivno izgubila korak, sa prve dve ekipe na tabeli, u borbi za naslov prvaka…

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment